Ga naar hoofdinhoud

Vandaag – 28 februari – is het Zeldzame Ziektendag. De website Planet Health publiceerde daarom artikelen over zeldzame ziekten. Twee van die ziekten zijn NMO(SD) en MOG(AD).

Sinds twee jaar vertegenwoordigt onze vereniging ook de belangen van mensen met NMO(SD) en MOG(AD). Twee leden van onze werkgroep NMO(SD) werden geïnterviewd voor de publicatie van Planet Health, te weten Caroline Leiwakabessy-den Breejen (NMO(SD)) en Nikki Kuipers (MOG(AD)).

Caroline: “Artsen zaten aanvankelijk op het verkeerde spoor toen ze me onderzochten. Het heeft lang geduurd voor er geconcludeerd werd dat ik NMO(SD) heb. Het is zo belangrijk dat zeldzame aandoeningen goed herkend en geregistreerd worden.”

Nikki: “Pas nadat ik op de IC belandde met meer problematiek dan corona werd duidelijk dat ik MOG(AD) had. Dat gaf ergens opluchting. Ik was niet gek.”

>>>lees het hele verhaal van Nikki en Caroline