Ga naar hoofdinhoud

MS-voorlichters, ervaringsdeskundig en uniek

MS brengt veel onzekerheden met zich mee. Goede voorlichting helpt mensen met MS en hun omgeving om te gaan met MS. Betrouwbare en degelijke informatie vergroot de kennis over MS zodat er betere zorg en ondersteuning kan worden gegeven aan mensen met MS.

De MS Voorlichters van MS Vereniging Nederland zijn professioneel getrainde en ervaringsdeskundige vrijwilligers die zelf MS hebben. De voorlichters weten uit eigen ervaring wat leven met MS betekent en zijn opgeleid in het delen van hun kennis en ervaring met anderen. Zij geven voorlichting over (leven met) MS niet alleen aan mensen met MS en hun familie, maar ook aan scholen, hulpverleners (al dan niet in opleiding) en zorgverleners, werkgevers en collega’s van mensen met MS.

Ben je geïnteresseerd in de bijdrage van één van de MS Voorlichters tijdens een bijeenkomst of evenement, vul dan het aanvraagformulier voorlichting in.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact met ons op via info@msvereniging.nl of telefoonnummer 088 – 374 85 00.

MS Experience Toolkit

Voorlichten is ook laten ervaren wat MS met je doet

De voorlichters van de MS Vereniging hebben een interessante tool om in te zetten: de MS Experience Toolkit. De kit is zo samengesteld dat je voor heel even een persoon met symptomen van MS bent. Ervaar wat het is om te leven met MS: dit is behoorlijk confronterend en heeft een grote impact bij mensen die de ervaring hebben beleefd.

Inmiddels zijn er al MS-toolkits ingezet bij voorlichtingen voor opleidingen, presentaties bij regio’s voor leden en betrokkenen, bij diverse werkgevers (o.a. politie en diverse thuiszorginstanties) en bij sponsorevenementen om geld in te zamelen voor de MS Vereniging.

Het is toch niet zo dat je al deze symptomen tegelijk hebt, als je MS hebt?

Deze vraag stelt een dertigjarige man die net is uitgedost met attributen uit de MS Experience Toolkit, terwijl hij worstelt met zijn bewegingen. Hij moet teleurgesteld worden, eigenlijk wel, je hebt er nog een paar meer bij zelfs. Maar die kunnen niet worden nagebootst met de MS-toolkit, zoals blaasproblemen, moeilijkheden met je darmen en je ontlasting, pijn, spasmen en spierkrampen op allerlei plekken in je lijf, en de alomtegenwoordige, nooit aflatende moeheid. Iedere aanwezige in de ruimte laat een zucht horen. Zoveel, zo indrukwekkend.

Back To Top