skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Voorzitter bepleit brede samenwerking

Voorzitter Jan van Amstel bepleit een brede samenwerking op het gebied van MS in Nederland. Hij doet dat in zijn tweemaandelijkse column op MSweb, dé nieuws- en contact-website van de vereniging. “Let maar op: een éénling kan sterk zijn, twee allicht sterker, maar met meerderen zijn we op ons sterkst”.

Jan van AmstelFampyra

Jan van Amstel wijst in het bijzonder op de beweging die in gang is gezet om het loopverbeteringsmiddel Fampyra terug te krijgen in het basispakket van de zorgverzekering. “In deze zaak hebben we er een hoofdpunt van gemaakt zoveel mogelijk met anderen op te trekken. Gelukkig niet zonder succes. Zeer snel liet bijvoorbeeld de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) weten het besluit van bovenaf onbegrijpelijk te vinden. En voor een brief aan de minister kregen we ook de handtekening van het Nationaal MS Fonds, Stichting Verpleegkundig Specialisten en Landelijke Vereniging MS Verpleegkundigen”.

Stamceltherapie

Een gelijksoortige samenwerking is van de grond gekomen in de poging stamceltherapie voor mensen met MS naar Nederland te krijgen. Op dit punt werkt MS-vereniging Nederland nauw samen met de Stichting op de Been van Boaz Spermon, het MS centrum VUmc in Amsterdam, de Stichting MS Research, de stichtingen MS Zorg en MoveS en ook hier de MS Werkgroep van de NVN en het Nationaal MS Fonds. Namens al die organisaties heeft al een eerste overleg plaatsgehad met Kamerleden. “Waarmee deze brede tot nog toe niet eerder voorgekomen coalitie van MS-organisaties aantoont dat het gezamenlijk optrekken het verschil kan maken voor de belangen van mensen met MS. En dat smaakt naar meer”.

Lees de hele column van Jan van Amstel op MSweb.

Back To Top
X