Uitnodiging ALV + lezing medicinale cannabis

Op zaterdag 24 november vindt de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur en landelijk team nodigen u van harte uit om bij deze ALV aanwezig te zijn.

Lisette Wijnkoop

Lisette Wijnkoop is apotheker en voorzitter van het Informatiecentrum Cannabis

10.30 uur: themalezing Medicinale cannabis, effectiviteit en vergoeding

Er zijn mensen met MS die baat hebben bij het gebruik van medicinale cannabis. Daarom maakt MS Vereniging Nederland zich sterk om dit product weer (gedeeltelijk) vergoed te krijgen door zorgverzekeraars.

Lisette Wijnkoop wil het gebruik van cannabis als medicijn voor iedereen toegankelijk maken! Als apotheker heeft zij zich vooral bezig gehouden met minder reguliere geneesmiddelen. Vanaf 2006 was dat cannabis als medicijn. Eerst in de Cannabis Apotheek in Groningen, als vraagbaak voor patiënten, artsen en apothekers op dit gebied. Na het sluiten van de apotheek werkte zij bij Bedrocan, het bedrijf dat in opdracht van de overheid medicinale cannabis teelt. Naast controle op productie en bereiding gaf zij informatie aan patiënten, artsen en andere zorgverleners, individueel (per telefoon of email) of aan groepen in presentaties.

Het geven van informatie doe zij nu via o.a. Informatiecentrum Cannabis, tijdens congressen aan artsen en in publiekspresentaties. Zij vindt het belangrijk om helder uit te leggen hoe de zaken echt in elkaar zitten. Wat is wel en wat is niet toegestaan? Welke mogelijkheden zijn er en wat klopt er van de informatie die op internet te vinden is?

11.45 uur: Algemene Ledenvergadering

Agenda ALV:

1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen voorzitter
  2. Notulen ALV 23 mei 2018/Actielijst
  3. Jaarplan en begroting 2019
  4. Benoeming nieuwe bestuursleden
  5. Samenwerking Nationaal MS Fonds
  6. Evaluatie MS en Werk
  7. Rondvraag en sluiting

• Datum: zaterdag 24 november 2018
  • Aanvang: 10.30 uur
  • Locatie: De Corridor 5C, Breukelen
  • 12.30 uur afsluiting met lunch

Wilt u meepraten, meld u dan aan via onderstaande button. U krijgt de stukken dan per mail toegestuurd.