skip to Main Content

Sarah Kingma winnares Nora Holtrust MSweb-prijsSarah Kingma uit Emmen heeft dit jaar de Nora Holtrust MSweb-prijs gewonnen. De prijs werd vrijdag door de redactie MSweb vanwege Covid-19 digitaal uitgereikt. Uit een lange lijst kandidaten werd Sarah begin mei samen met vier anderen genomineerd voor deze prijs en ruim twee weken lang kon gestemd worden op degene die door het publiek het meest in aanmerking kwam, omdat hij of zij zich bijzonder verdienstelijk maakt voor mensen met multiple sclerose (MS). 

Kingma heeft namelijk een missie: medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken voor jonge, modebewuste gebruikers, waardoor je uitstraalt dat je méér bent dan je beperking. Sarah heeft zelf MS. Na een stamceltransplantatie verdwenen haar MS-klachten en omarmt ze haar tweede leven, waarin ze zich blijft inzetten voor een beter leven (voor anderen) met MS. Sarah krijgt hiervoor op een positieve manier aandacht in de media, en de redactie van MSweb vindt het in het bijzonder fijn dat zij zich richt op jonge mensen, een groep mensen met MS waar MSweb ook graag meer aandacht aan besteedt.

Kingma: “Ik wil graag dat hulpmiddelen uit de categorie ‘voor oudjes en ‘liever verbergen’’ komen. Oud én jong gebruiken hulpmiddelen en dat is niets om je voor te schamen of verborgen te houden. Die hulpmiddelen mogen dus best opvallen en daardoor iets positiefs bijdragen aan je persoonlijkheid of imago. Ik wil medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken voor jonge, modebewuste gebruikers, waardoor je uitstraalt dat je meer bent dan je beperking.”

Aangezien Sarah na haar herstel toch genoeg energie heeft, wil zij degene zijn die rolstoelgebruikers, en iedereen die medische hulpmiddelen gebruikt, helpt hun eigenwaarde te vergroten met aantrekkelijke producten. Sarah is begonnen met een eerste product Panty Pushers en bouwt nu een eigen webshop om straks ook andere producten te verkopen. Naast haar activiteiten als ondernemer wordt Sarah ook zéker geprezen om haar positieve houding in het leven. De manier waarop ze omging met de rollercoaster waar zij in kwam toen ze op jonge leeftijd (22 jaar) een agressieve vorm van MS kreeg inspireert veel jonge mensen. Daarnaast is haar doorzettingsvermogen bewonderingswaardig waardoor ze bijvoorbeeld toch haar studie psychologie af maakte. Ook de zoektocht naar voor haar de beste pijnstillers en behandeling is indrukwekkend. Kortom, haar eigen verhaal gaat echt over waar zij nú voor staat: empowerment van mensen met een chronische ziekte of handicap.

Back To Top
X