skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren.

Organisatie vakantiewekenvoorkant_tesselhuus2

De Stichting Tesselhuus, eigenaar van het vakantiehuis aan de Ruijslaan in De Koog, regelt jaarlijks in de zomer tien vakantieweken. Deze vakanties worden via belangenorganisaties gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen met lichamelijke handicaps als spierziekten of reuma. Wanneer zij te gast zijn in het Tesselhuus worden zij begeleid door enthousiaste vrijwilligers die veelal een week van hun eigen vakanties voor de begeleiding beschikbaar stellen. Een week vakantie in het Tesselhuus betekent vaak veel voor de deelnemers. De Stichting Tesselhuus maakt het geregeld mee dat deelnemers inderdaad al jarenlang niet meer met vakantie waren geweest. Contact met lotgenoten, en dan in een ongedwongen en ontspannen sfeer, wordt eveneens op prijs gesteld. Na een week Tesselhuus vloeien er dan ook regelmatig tranen als er afscheid moet worden genomen.

De Stichting Tesselhuus regelt voor de tien aangeboden vakantieweken het volgende:

  • Een kant en klaar beschikbaar Tesselhuus met aangepaste slaapkamers en voorzieningen voor mensen met een handicap.
  • De aangepaste touringcar. Deze is tijdens de kinderweken de hele week beschikbaar en tijdens weken voor volwassen een deel van de week.
  • Iedere avond brengt een cateringbedrijf een heerlijk driegangenmenu, met als hoogtepunt eens per week een barbecue, waarbij bestuursleden van het Tesselhuus verder voor de maaltijd zorgen.
  • Een volle provisiekast.
  • Zakgeld voor uitstapjes, zoals bijvoorbeeld een boottocht met de garnalenkotter, theater- en museumbezoek, zwemmen in het zwemparadijs Calluna, naar de schapenboerderij, een strandrit met een huifkar, naar de disco, ijs eten op een terrasje, naar het strand, naar de zeehonden in Ecomare etc.
  • Een rondvlucht met een sportvliegtuig boven Texel.

Deze zaken worden niet aangeboden tijdens de weken waarin het huis wordt verhuurd.
huiskamer_tesselhuus7 sanitair_tesselhuus3 slaapkamers_aangepast_tesselhuus3

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Tesselhuus; www.tesselhuus.nl

Back To Top
X