skip to Main Content

Oproep!

Personen gevraagd voor
testen van een nieuwe lange been beugel.

Sommige mensen met multiple sclerose hebben een ‘lange been beugel’ nodig om te lopen. Probleem hierbij is dat deze beugel het aangedane been als het ware op slot zet als het been gestrekt wordt tijdens lopen, wat leidt tot een abnormale manier van lopen. Hierdoor ervaren mensen dat het ze veel energie kost om te lopen, ze veel pijn hebben en dat ze steeds kortere afstanden gaan lopen.

De ontwikkeling van hulpmiddelen, zoals orthesen en prothesen, heeft een grote vlucht genomen en de laatste decennia zijn zgn. computer-gestuurde knieën ontwikkeld voor patiënten met een beenamputatie. Recent is deze technologie ook toegepast in een ‘lange been beugel’ die C-brace genoemd wordt. De C-brace voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Dit blijkt onder andere uit testen gedaan in onderzoeken in proefopstellingen in looplaboratoria en uit studies met patiënten in het buitenland. Het is nog onduidelijk wat het effect is op het leven van alledag van een patiënt met een verlamming van een been. Om deze reden wordt in Adelante, locatie Hoensbroek, onderzoek met deze beugel gedaan.

Voor het onderzoek zoeken we mensen die langer dan drie maanden een lange been beugel dragen, een verminderde balans hebben tijdens het staan/lopen en de volwassen leeftijd bereikt hebben.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan verzoeken wij u contact op te nemen met mevr Elly Werelds, secretaresse. U kunt haar bereiken via email e.werelds@adelante-zorggroep.nl of telefonisch
045-5282222.

Back To Top
X