skip to Main Content

Bezoek Revalidatiekliniek Revacare Valkenburg

Op zaterdag 2 november heeft een delegatie van de werkgroep MS Vereniging regio Zuid-Limburg kennis gemaakt met Revacare.

Revacare is  vanwege de unieke behandelmogelijkheden in Thermae 2000, een polikliniek begonnen in Thermae en er is inmiddels een multidisciplinair revalidatieteam beschikbaar gekomen.

Alle voorkomende revalidatiegeneeskundige problemen kunnen in Thermae worden behandeld.
Het revalidatieteam bestaat, naast een revalidatiearts, uit fysiotherapeuten, manueel therapeuten, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker en een GZ-psycholoog.  Verder werkt Revare samen met een diëtist.

Het unieke van Thermae 2000 is dat er niet alleen gebruikelijke paramedische behandelingen kunnen plaatsvinden, maar dat er ook gebruik kan worden gemaakt van de uitgebreide hydrotherapie faciliteiten, die er bij Thermae 2000 beschikbaar zijn.

Multiple Sclerose kan gepaard gaan met uitgebreide klachten, beperkingen en vaak ook vermoeidheid. Met een revalidatiebehandeling kan er worden getracht om deze klachten te laten afnemen. Patiënten revalideren om hen zo op een hoger niveau van functioneren te brengen.

Het unieke van de hydrotherapie bij Thermae is dat het individueel en soms in een groep oefenen in warm water spasticiteit en pijnklachten kan laten afnemen en dat het ook heel goed mogelijk is om de balans en spierkracht te oefenen in het water, zonder dat er overbelastingsklachten optreden

Back To Top
X