Skip to content

Jacques van den Berg

Penningmeester
E-mail
ypenburg96@gmail.com

Ik ben bij de vereniging gekomen omdat mijn vrouw Corinne actief was bij de groep in Delft en als coördinator in het overleg aanwezig was. De toenmalige penningmeester Pim Gehrlings wilde stoppen en ik wilde wel wat voor de vereniging doen en ben toen penningmeester geworden.

Omdat Jan Schierbeek wilde stoppen als eindredacteur van RegioNieuws wilde ik dat wel overnemen en er was toen makkelijker een penningmeester te vinden dan een eindredacteur.

Mede door de komst van Jim van Staden die het hele webgebeuren en de digitale Nieuwsbrief vorm heeft gegeven ben ik weer actief in mijn oude rol als penningmeester en zorg dat de facturen en declaraties betaald worden.

De daadwerkelijke betalingen gaan via Rex van der Vorm van het landelijk bureau.

Dorine Coenen

Mede Rayoncoördinator
Rayon 3 – Delft e.o.
E-mail
msvn.delft@gmail.com

Ik ben Dorine Coenen, voormalig toxicoloog en middelbare school docent. Getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Gediagnosticeerd met RRMS in 2017.

Mijn werkzame leven heb ik gelukkig tot mijn 60e kunnen volhouden en sindsdien heb ik mijn gezondheid de hoogste prioriteit gegeven. Samen met Mieke Sonneveld hebben we de lotgenoten club in Delft begin 2023 nieuw leven ingeblazen en dat loopt erg goed.

Ons motto is positiviteit bij MS door sociale contacten, delen en van elkaar leren en in beweging te blijven.”

Afwisselend de derde maandagavond 19.30-21.00 uur of derde woensdagmiddag 14.00-15.30 uur van de maand zijn onze bijeenkomsten In Basalt Delft. We streven er naar een interessant thema of spreker per keer te hebben.

Nicole Fonk-Pietersma

Rayoncoördinator
Rayon 6 – Rijswijk-Den Haag-Ypenburg-Leidschenveen-Centrum-Laak
E-mail nicolefonkpietersma@gmail.com
Telefoon 06 28 38 98 48

Hoi mijn naam is Nicole, getrouwd met René en 1 dochter. In 2006 kreeg ik de diagnose MS. Ik wist helaas al veel van de ziekte af, omdat mijn moeder het ook had. Ik werk drie ochtenden bij een hydrauliekbedrijf.

Positiviteit, vind ik erg belangrijk.
We gaan pas problemen maken, als die er daadwerkelijk zijn.”

Voor regio Zuid-Holland Noord van de vereniging organiseer ik contactbijeenkomsten voor het rayon.

Wilma Heemskerk

Secretaris

E-mail wheemskerk@hotmail.com
Telefoon ‎071 403 21 25

Wilma Heemskerk

Mijn naam is Wilma Heemskerk. Ik ben sinds 2017 secretaris van regio Zuid-Holland Noord.

Mijn man heeft MS en hierdoor kwamen we in contact met de vereniging en bezochten we een aantal jaren de contactgroep van de Bollenstreek. Ik heb jaren als verzorgende in de thuiszorg gewerkt maar door reorganisaties ben ik helaas mijn baan verloren. Op dit moment werk ik als LOTUS, soort van trauma acteur, bij BHV en EHBO trainingen. Waarbij ik dus wonden en ziektebeelden naspeel en namaak.

Heb ook een bestuursfunctie bij EHBO vereniging Valkenburg ZH. Heb daar jaren het secretariaat gedaan en doe nu het materiaalbeheer en diverse andere dingen.

Silvia van der Helm

Rayoncoördinator
Rayon 11 – Zoetermeer e.o.

E-mail silviah63@live.nl
Telefoon 06 44 41 64 28

Bij mij is in 1997 MS vastgesteld en sindsdien heb ik enkele schubs gehad, maar nu ben ik al een flink aantal jaren stabiel. In 2003 werd ik getroffen door de tot nu toe meest heftige: een rechtszijdige verlamming. Gelukkig heeft de methylprednisolonkuur heel goed geholpen en ben ik zo goed als helemaal hersteld. Restverschijnselen zijn wat evenwichtsproblemen en onvoldoende directe aansturing van de tussenribspiertjes, waardoor ik veel pijn ervaar bij onverwachte bewegingen, maar die zijn door fysiotherapie goed onder controle te houden.

Vijf jaar geleden, op 55-jarige leeftijd, ging ik met prepensioen en sinds dit jaar ben ik echt met pensioen en nog voldoende fit om mij in te zetten voor de vereniging.

Wim van ‘t Hof

Rayoncoördinator
Rayon 5 – Leiden e.o.

E-mail wimvanthof@ziggo.nl
Telefoon 06 20 17 49 06 (gelieve na 10.00 uur te bellen)

Jacqueline Maillé en ik zijn de coördinatoren van rayon Leiden e.o.  van de vereniging. We organiseren maandelijks contactavonden voor het rayon en proberen minimaal éénmaal per jaar een deskundige spreker te strikken om een wat breder onderwerp te behandelen. Hierbij zijn toehoorders uit de hele regio van harte welkom. Ook houden we met zijn tweeën iedere maand een inloopochtend in de wachtkamer van de poli neurologie van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden om mensen voor te lichten over de ziekte MS en de diensten van de vereniging. Daarnaast proberen we ieder jaar een uitje voor rolstoelgebonden leden uit de hele regio Zuid-Holland Noord te organiseren. 

Verder ben ik contactpersoon voor regio Zuid-Holland Noord. Als je een vraag hebt kun je bellen of e-mailen en, mocht ik niet direct het antwoord weten, dan ga ik voor je op zoek naar de juiste persoon die je wel verder kan helpen.

Isabella Klein

Mede Rayoncoördinator
Rayon 1 – Alphen a/d Rijn
E-mail
msvnAlphen@gmail.com
Telefoon 06 52 62 98 81

Ik ben Isabella Kleijn, 49 jaar en trotse moeder van 1 dochter Belinda (23). En vrouw van René  (57) en heb 2 schattige kleine hondjes. Ik werd in 2012 onaangenaam verrast met een verlamming aan mijn rechterbeen. Ik had de laatste tijd al vaker last van rare klachten, maar dat ging steeds ook over.

Je leven is niet voorbij met MS, alleen anders! Je bent er zelf bij om er wat leuks van te maken.”

Ik werd direct opgenomen en na MRI en lumbaalpunctie was mijn lot duidelijk: multiple sclerse (MS). Na een aantal heftige jaren en andere MS medicijnen kwam er rust. De angstige tijd werd mede door het fijne contact met lotgenoten bij de vereniging een stuk milder voor mij.

Ik ben helaas al vroeg afgekeurd, waardoor ik op zoek ging naar een nieuw waardevol leven. Ik ben aan de slag gegaan met fysiotherapie samen met andere MS-collega’s. Samen met Bianca hebben we iedere dinsdag fysiotherapie, waar we vooral veel balans oefeningen doen in de zaal. En vrijdag hebben we met een gezellige groep MS collega’s fysiotherapie in het zwembad. Dit zorgt ervoor dat ik weer aardig mobiel ben.

Jacqueline Maillé

Mede Regiocoördinator
E-mail jmaille66@gmail.com
Telefoon 06 24 79 02 20

Mijn naam is Jacqueline Maillé. Ik ben al geruime tijd vertrouwenspersoon voor leden en vrijwilligers van LKV Rijnland. Ik ben getrouwd met Cor Veefkind. In het dagelijks leven ben ik vrijwilliger bij diverse organisaties, waaronder de belangrijkste als regiocoördinator voor de MS Vereniging. Mijn vak als bedrijfseconoom voer ik niet meer uit, doordat ik arbeidsongeschikt ben.

Mieke Sonneveld

Mede Rayoncoördinator
Rayon 3 – Delft e.o.

E-mail msvn.delft@gmail.com

Ik ben Mieke Sonneveld en woon samen met mijn vriend in Schipluiden. Onze drie zonen wonen al op zichzelf. Al 24 jaar weet ik dat ik MS heb. Na een periode van terugval volg ik de levenstijl OMS (overcoming ms). Na 30 jaar kleuteronderwijs gegeven te hebben is het tijd voor vrijwilligerswerk.

Ons motto is positiviteit bij MS door sociale contacten, delen en van elkaar leren en in beweging te blijven.”

Samen met Dorine Coenen hebben we de lotgenotengroep Delft een boost gegeven. Fijn om met elkaar MS een positieve draai te geven.

Jim van Staden

Mede Regiocoördinator /
Beheer website /
Redacteur RegioNieuws vacature

E-mail jim@jwvans.com
Telefoon 06 546 47 821

Mijn naam is Jim en ik heb zelf ook multiple sclerose. Kort na de diagnose in 2010 revalideerde ik bij Basalt in Zoetermeer. Momenteel ben ik samen met Jacqueline Maillé regiocoördinator.

Luister naar de stilte. Ze heeft je zo veel te vertellen.”

Daarvoor was ik lang vrijwilliger bij MSweb. Eerder werkte ik in de financiële dienstverlening.
Ik ben getrouwd met Paulien en we hebben samen 3 (1+2) kinderen.

Back To Top