Ga naar hoofdinhoud
Dansles voor mensen met MS
Ik wil je even attenderen op de dansles waar ik al een poosje heen ga. Het wordt sinds een paar maanden ook in Leiden gegeven. Opgezet voor mensen met Parkinson, omdat er daar meer bekendheid werd aangegeven. Maar het is ook juist voor mensen met MS bedoeld.
Als je naar de site gaat, en bij danslessen kijkt, zie je onder het kopje Parkinson de gegevens over Leiden staan. In het groepje in Leiden zijn nu ongeveer 7 mensen met Parkinson, 2 met MS en 2 met reuma.  De lessen zijn nu nog meer toegespitst op Parkinson, maar als er ongeveer 10 mensen meedoen met MS, gaan ze daar een aparte dansles voor creëren. Dat zouden ze zelfs graag willen.
Het wordt gedaan in het Poortgebouw bij het LUMC, makkelijk bereikbaar. het is juist bedoeld voor mensen die niet goed ter been zijn, dus vooral zittend dansen, eventueel in je rolstoel of scootmobiel.
Ik vind het heerlijk om te doen! Het is op woensdag ochtend, en kost 35 Euro per maand. Ook partners kunnen meedoen, dan  betaal je samen 55 Euro per maand. Ze gaan in de zomermaanden gewoon door.
JvdB/18/11/22
Back To Top