Ga naar hoofdinhoud

De ANWB heeft sinds het voorjaar van 2012 met pechservice voor tweewielers. De bekende pechhulp door de wegenwacht en de ANWB Alarmcentrale wordt daarmee uitgebreid.

Uit onderzoek komt volgens de ANWB naar voren, dat 50% van de mensen met een (e-)fiets, brom- of snorfiets, (e-)scooter of scootmobiel in de afgelopen twee jaar pech heeft gehad met hun voertuig.
Met name elektrische fietsen, scooters en scootmobielen zijn lastig zelf te repareren onderweg, en door hun gewicht moeilijk thuis te brengen.
Op dit moment wordt – zo weet de ANWB – ongeveer 17% van de voertuigen ter plekke gerepareerd, door de berijder zelf of door een ander. Veel vaker echter wordt de reis lopend en duwend hervat: 40% van de gestrande reizigers probeert bij pech onderweg de (brom)fiets naar huis te krijgen om deze vervolgens door een derde te kunnen laten repareren. Het onbeheerd achterlaten van een dure elektrische fiets (circa 2.500 euro) wordt duidelijk als een bezwaar ervaren. Na lekke banden zijn elektronicaproblemen en lege accu’s bij elektrische fietsen, bromfietsen, scootmobielen en scooters de grootste pechoorzaken.
Ook komt het regelmatig voor dat de ketting eraf loopt, of een rem-, gas- of versnellingskabel kapot gaat.
Bron: verkeersnet.nl
Back To Top