Ga naar hoofdinhoud

Als je de diagnose MS krijgt, verandert er veel. De vereniging helpt je een nieuw levensritme te vinden waarin plaats is voor contacten, liefhebberijen, nuttig werk en gezelligheid. In de regio Zuid-Holland Noord organiseren we contact- en themabijeenkomsten. Wij brengen een aantal maal per jaar een nieuwsbrief uit met programma’s, verslagen en ervaringsverhalen.

Wij hopen dat deze website een aantal vragen kan beantwoorden en een indruk geeft wat de afdeling Zuid-Holland-Noord voor je kan betekenen.

Wat doen wij voor jou?

De regionale werkgroep Zuid-Holland Noord bestaat uit vrijwilligers, zowel met als zonder MS. De werkgroep voert de kerntaken van MS Vereniging Nederland uit, te weten:

Je kunt vragen stellen via de e-mail van de contactpersoon van jouw rayon Wim van ‘t Hof. Wil je direct contact, bel dan de MS-telefoon: 088 374 8585 (bereikbaar op werkdagen van 10.30-14.00 uur).

Wij organiseren thema- en contactbijeenkomsten met lotgenoten, publiceren vijf keer per jaar een nieuwsbrief (zie ook tabblad hiernaast) en deze website.
Voor informatie over de regionale werkgroep kun je contact opnemen met Jacqueline Maillé.

Het ondersteunen van mensen met MS, hun partners, kinderen en/of ouders. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van zorgverlening en de uitvoeringspraktijk van regelgeving door gemeentes.

Op verschillende plaatsen in de regio worden maandelijks bijeenkomsten gehouden, waar MS-patiënten met elkaar kunnen praten. Dat kan zijn om ervaringen uit te wisselen of het bespreken van onderwerpen waar mensen met MS mee te maken hebben. Soms wordt er ook een spreker uitgenodigd, die iets vertelt over een voor MS-patiënten belangrijk onderwerp.

Actueel

Thema-avond Revalidatie

16 maart 2023 | Bij een ziekte als MS denk je niet meteen aan revalidatie. Het is een progressieve en chronische ziekte en elke functie die je verliest kun je niet meer of deels door training, therapie of fysiotherapie terugkrijgen. Toch kan de revalidatiearts veel voor ons betekenen, vaak meer dan wij denken. Het doet ons veel genoegen dat Dr. Diane Oosterveer,…

Aangepaste vakantiebeurs

27 februari 2023 | Van 27 februari t/m 4 maart vaart het aangepaste riviercruiseschip de Prins Willem Alexander door Nederland. Verschillende aanbieders van aangepaste vakanties en rolstoelaangepaste accommodaties zijn aan boord aanwezig om je alles te vertellen over de mogelijkheden van toegankelijke vakanties. Ook wij van Buitengewoon…

Agenda

Maart

Di07Mar10:00Di12:00Inloopochtend in Leiden en omgeving

Di07Mar11:00Di12:00Cursus RediscoverMe (online)

Wo08Mar19:30Wo21:30ContactbijeenkomstLeiden e.o.

Vr10Mar19:00Vr21:00Lotgenotenavond Zoetermeer

Vr10Mar19:00Vr21:00ContactbijeenkomstZoetermeer e.o.

Vr17Mar14:00Vr15:30Can Do More trainingREGIO LEIDEN E.O.

Ma20Mar14:30Ma16:30ContactbijeenkomstHaagsche Hout-Voorburg-Leidschendam-Voorschoten-Wassenaar

Ma20Mar19:30Ma22:00Lotgenotenbijeenkomst Delft

Oproep

We proberen deze website actueel te houden en voortdurend aan te vullen met nieuwe en actuele informatie. Jouw ideeën en wensen zijn hiervoor natuurlijk van harte welkom.
Stuur een e-mail naar zuidhollandnoord@msvereniging.nl om er aan bij te dragen dat deze site in jouw regio Zuid-Holland Noord nog meer toegevoegde waarde krijgt.

Volg ons

Regio Zuid-Holland Noord heeft ook een facebook-pagina. En een paar rayons binnen onze regio hebben er ook één. Volg ons om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en met ons en mede-lotgenoten in contact te komen.

Ben je geïnteresseerd om ons als vrijwilliger te helpen met het beheer en het (af en toe) plaatsen van nieuwe berichten, stuur ons dan een e-mail met je persoonlijke gegevens en motivatie.

Back To Top