Ga naar hoofdinhoud

Uitje naar Dierenpark Amersfoort

Op de derde dinsdag in september kwamen 52 mensen met MS en hun begeleiders uit de regio Utrecht samen in Dierenpark Amersfoort. Omdat we met z’n allen in hetzelfde tijdslot naar binnen moesten, kregen we van de organisatoren de dringende oproep om vóór 10:00 uur aanwezig te zijn. Dat was vroeg opstaan dus, en op tijd vertrekken. De medewerkers van de dierentuin waren vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Van tevoren hadden we al te horen gekregen dat het parkeren voor ons gratis zou zijn.

Na het welkomstwoord van onze regiovoorzitter Richard Rijkers gingen we het park in. Deelnemers en begeleiders waaierden uit over het park: de één wilde eerst de olifanten zien, de ander de apen. De één bleef zoveel mogelijk in de schaduw, de ander zocht de zon op. Het weer was perfect met een windstille 20°C, zeker voor mensen met MS niet te warm en niet te koud.

Kijken naar dieren is altijd leuk en interessant. Wat dat betreft: succes verzekerd. Maar het is ook fijn om weer eens te verkeren in een grote groep lotgenoten. Dat maak je niet zo vaak mee. Iedereen is bekend met MS, iedereen ‘zit in hetzelfde schuitje’. Je bent geen uitzondering, je hoeft niks uit te leggen. Dat creëert een soort rust in de groep, en een aangename sfeer.

Lege kop

Wat ook mooi is bij zo’n grote samenkomst van lotgenoten is dat je nieuwe mensen leert kennen. Zo ook op deze dag. Overal waren leuke plekjes waar je kon zitten en een praatje maken. Dat gebeurde dan ook volop, net als tijdens de gezamenlijke lunch. Na de lunch poseerden we nog voor de groepsfoto, waarna ieder de dag op zijn eigen manier afsloot.

Het uitje van regio Utrecht werd bezocht door 52 leden uit de rayons Bilt/Bilthoven, Maarssen, Breukelen, Loenen a/d Vecht, Amersfoort, Soest, ‘T Gooi, Rayon Eemland, Utrecht stad, Veenendaal, Driebergen.

Dankwoord

Veel dank aan René de Vos voor het organisatie- en administratiewerk. Sponsors: Albert Heijn Soestdijk, Dierentuin Amersfoort, Campina Eurospaaractie

Back To Top