Skip to content

Vanaf augustus ligt er een het boek ‘Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte’ samengesteld door Peter van den Berg met een kleine bijdrage van mij in de boekhandel. Het is een dikke pil maar wel interessant. Peter biedt het aan voor normale prijs in de boekhandel waarbij er 2,50 euro gaat naar onze vereniging.

Boek Beter levenDoor Minse de Bos Kuil

Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste? In augustus 2020 verscheen hierover een bundel waaraan 100 professionals en ervaringsdeskundige uit Nederland en Vlaanderen hebben meegewerkt. Deze bundel heeft als doel hoop, troost en perspectief te bieden en bevat daarnaast veel praktische handvatten voor een waardevol leven.

Naast een kennismaking met ziektes als ALS, Dementie, Kanker, ziekte van Lyme, MS, Parkinson, Reuma en Spierziekten komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde: werk, relaties, gezin, emoties en financiën:

  • Voor patiënten en zieken: herkenning in persoonlijke verhalen. Je moet verder, maar hoe?
  • Voor familie en vrienden: begrip en handvatten. Hoe kun je een chronisch zieke steunen?
  • Voor collega’s: inzicht in de grenzen aan het functioneren. Wat kun je verwachten van je collega?
  • Voor professionals: kennis over de persoonlijke ervaring van een patiënt/ kant van een ziekte. Hoe bied je de meest passende zorg?

De redactie werd gevormd door Peter van den Berg en Angélique van der Lit. Peter hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angélique heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega’s hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen. Aan deze bundel hebben meer dan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen meegewerkt.

Het boek ligt vanaf medio augustus 2020 voor € 34,95 in de schappen van de boekhandel. Wanneer u vóór 1 juni 2020 besteld bij Peter van den Berg (redactie bundel) dan gaat € 2,50 per verkochte bundel (geldt alleen voor bezorging in Nederland) naar MS Vereniging regio Utrecht. De bundel wordt dan, zonder verrekening van de portokosten, bij u bezorgd. Een bestelling kunt u doorgeven via petervandenberg@leg-uit.nl.

 

Back To Top