skip to Main Content

 

Wanneer je MS hebt, kun je te maken krijgen met klachten of symptomen die maar niet overgaan. Ook kun je aanlopen tegen praktische vragen zoals: hoe regel ik aanpassingen voor mijn huis, auto of werkplek. Je kunt dan terecht bij het MS Loket.

Het MS Loket is op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0800 – 1066. Je wordt zo snel mogelijk in contact gebracht met een deskundige die je verder helpt. Het MS Loket is er overigens niet alleen voor mensen met MS die vragen. Ook jouw partner, familie en vrienden kunnen hier terecht met hun vragen.

Hoe werkt het? Gösta Strandstra en Fred de Wit, werkzaam bij het MS Loket, nemen de telefoon aan. “Afhankelijk van de vraag, verbinden we de beller door. Dat kan zijn met een ervaringsdeskundige van de MS-telefoon van MS Vereniging Nederland of een in MS-gespecialiseerde verpleegkundige van het MS Centrum Amsterdam of MS Expertisecentrum Nieuw Unicum”, legt Gösta uit.

Gevarieerde vragen De vragen die binnenkomen, variëren enorm. Gösta: “Ze gaan over klachten en behandelmogelijkheden voor spasmen. Ook horen we vaak dat mensen oplossingen zoeken voor problemen rondom slapen, slikken en cognitie. Maar ook krijgen we vragen over bijvoorbeeld vergoedingen van hulpmiddelen en medicatie.”

Meerwaarde MS Loket “Als je zelf MS hebt, of iemand in je directe omgeving; dan komt er zoveel op je af”, stelt Gösta. “Deze ziekte brengt veel onzekerheid met zich mee.

Hoe fijn is het dan om een vraagbaak als het MS Loket te hebben. We kunnen op deze manier veel mensen, in heel Nederland, verder helpen.”

Het MS Loket is bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800-1066 Op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur Kijk ook op www.msloket.nl


MS Loket Het MS Loket is tot stand gekomen door de samenwerking van MS Vereniging Nederland, MS Expertisecentrum Nieuw Unicum, MS Centrum Amsterdam en Stichting MS Research. De deskundigen van deze verschillende organisaties wisselen kennis en ervaring uit. Hierdoor is er altijd een antwoord op jouw vraag. De ontwikkeling van het MS Loket is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Diverse organisaties, waaronder het Nationale MS Fonds, dragen financieel bij aan de voortzetting van het MS Loket.


Back To Top
X