Ga naar hoofdinhoud

Stamppot avond

Nu de stamppot avond voorbij is kan ik in ieder geval iedereen laten weten dat ik geweldig genoten heb. Na die waanzinnige periode dat we door de Pandemie eigenlijk niets konden organiseren hebben we als regionaal bestuur besloten om toch snel deze avond op te tuigen.

Iedereen lukte het om snel de oude (of nieuwe) contacten weer op te pakken zodat er geanimeerde gesprekken ontstonden. De jus bij de andijviestamppot was overdadig en wel erg zout, maar zelfs dat kon de sfeer tijdens ons samen zijn niet negatief beïnvloeden.

Ook hebben de aanwezigen nu in persoon kennis kunnen maken met onze nieuwe, super actieve, voorzitter Judith Jans.

Van mijn kan en namens het regionaal bestuur wil ik alle aanwezigen heel hartelijk danken voor de gezelligheid, want dat was het doel van deze bijeenkomst.

Graag tot spoedig ziens want er staat nog veel leuks op stapel.

Groet

Donald

   

Doe ook mee en maak een Wereld MS-dag-ommetje!

Ieder jaar organiseren de regio’s Noord-Holland en Amsterdam e.o. een scoot-, fiets- en wandeltocht om Wereld MS dag te vieren. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we dit jaar geen tocht doen zoals we gewend zijn. De regio’s hebben echter de handen ineen geslagen en bieden een digitaal alternatief, zodat we toch samen Wereld MS dag kunnen vieren. Het landelijk team zorgt voor een landelijke start en de MS Vereniging Ommetje app.

Eigen route
Iedereen kiest zijn eigen route op een zelfgekozen moment. Dit kan vanuit je eigen huis, maar ook op iedere andere plek in Nederland, of zelfs het buitenland. Doe de route in kleine groepjes als het tenminste veilig kan. De hele maand juni kun je meedoen. Het doel is om met elkaar zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Alle kilometers die jullie tijdens het Wereld MS-ommetje afleggen, tellen we bij elkaar op. De kilometers houd je eenvoudig bij in de MS Vereniging Ommetje app. Als je de app ‘teveel gedoe’ vindt, kan het natuurlijk ook zonder. Meer informatie over deze app ontvang je binnenkort via een landelijke email.

Foto of selfie
Wij hopen dat jullie ons onderweg een foto of selfie sturen, die wij mogen gebruiken op de website. Het liefst met een rood Wereld MS T-shirt aan. Iedere week sturen we jullie een update over de door jullie afgelegde kilometers en laatste tips. Als je wilt, sturen wij gratis zo’n rood Wereld MS T-shirt naar jou op.

   

Routes
Om jullie te inspireren bieden wij drie routes aan. Klik op de naam van de route voor de routebeschrijving en meer informatie.

1. De  Alkmaar kaasroute leidt je langs de hotspots van Alkmaar en zorgt dat jij alles ziet wat Alkmaar te bieden heeft op cultureel, historisch gebied. Je komt langs 10 van de meest iconische en historische Alkmaarse monumenten. De route start bij het Waaggebouw en komt onder andere langs het Huis met de Kogel, het Stedelijk Museum en de Grote Kerk van Alkmaar.

2. De  Rijksmuseumroute leidt je langs de mooiste Amsterdamse gebouwen, grachten en pleinen. De route start op de Dam en eindigt bij het Rijksmuseum.

3. De historische binnenstad van Haarlem beschikt over een schatkamer aan bijzondere monumenten. Ontdek door middel van de wandeling Haarlem Monumentaal deze interessante, mooie en verrassende monumenten. Deze route start op de Grote Markt.

Meld je nu aan
Als je mee wilt doen, meld je dan snel aan. We sturen je vervolgens de gegevens over de MS Vereniging Ommetje app en de 3 routes in pdf. Als je een rood Wereld MS T-shirt wilt ontvangen, geef dit dan aan ons door, inclusief jouw maat. Dan sturen we het T-shirt naar je op.

Je kunt je aanmelden bij: Reinier Waardenburg (regio Noord-Holland) via voorzitternoordholland-msvn@outlook.com of Jeanette Kok (regio Amsterdam e.o) via cooky@xs4all.nl

Verslag van de thema bijeenkomst MSVNH van zaterdag 12 september 2020.

Zaterdag 12 september konden we gelukkig weer op een verantwoordelijke manier bij elkaar komen voor een leuke themadag.
Dit keer mochten we de deelnemers verwelkomen in ‘De Rijp’, bij hotel “De Rijpereilanden”.

Bij de ontvangst stonden de tafeltjes met koffie en thee klaar, in de sfeervolle theaterzaal.

Om kwart over 11 was het woord aan onze gastspreekster Paula Smit. Zij is een coach/ trainer met als moto “Design your own life”. Ze heeft vijf jaar geleden de diagnose MS gekregen en net als vele lotgenoten, stond toen haar leven op zijn kop. Ze kon haar baan als docent niet meer uitoefenen en is toen aan het denken gegaan wat ze wél kon en wílde gaan doen met haar leven en daar is haar onderneming uit voort gekomen.

Ze geeft nu o.a. lezingen over hoe je zelf je leven een positieve draai kunt geven door bijvoorbeeld het aanpassen van je voeding, de manier waarop je naar je leven kijkt en hoe je dat indeelt.
Ze geeft deze lezingen in de vorm van haar eigen levensverhaal wat ze zeer boeiend kan verwoorden in combinatie met tips die zij zelf heeft toegepast in haar leven.
Ze vertelt met heel veel passie en ondersteund haar verhaal met dia’s van uitspraken die stof geven tot nadenken.
(www.uitliefdevoorjezelfleven.com)

 • Als je meer geeft dan je neemt, raak je uit balans.
 • Lief lichaam vanaf vandaag zal ik naar je luisteren.
 • Voor jezelf kiezen is nee durven zeggen zonder je schuldig te voelen.
 • Steek energie en tijd in dingen en mensen die jou blij maken.
 • Er zullen altijd mensen zijn die het niet snappen.
 • Woorden hebben invloed op jouw gezondheid.
 • Start vandaag eens met het opnoemen van wat er allemaal wel is .
 • Zet jezelf eens bovenaan je prioriteitenlijst.

 

Tussendoor kregen we een heerlijke lunch aangeboden waarna Paula haar vervolg op haar verhaal gaf.  Na afloop was er volop gelegenheid tot vragen stellen, waar dan ook dankbaar gebruik van werd gemaakt!

De dag was een groot succes en zeer goed bezocht.
Onze volgende themabijeenkomst zal zijn op 7 november in Hoofddorp!

Meer hierover volgt snel, houd onze website daarom goed in de gaten!

Stamppot eten

Vrijdag 31 januari zijn we met een groepje van 22 MSVN leden, bij elkaar gekomen om een heerlijke stamppot te eten in Heemskerk. Het was een erg gezellige avond waarin we heerlijk hebben gegeten en weer hebben kunnen bij kletsen. Deze avond is zeker voor herhaling vatbaar dus we zeggen…

tot volgend jaar!

Stamppot eten

Vrijdag 31 januari zijn we met een groepje van 22 MSVN leden, bij elkaar gekomen om een heerlijke stamppot te eten in Heemskerk. Het was een erg gezellige avond waarin we heerlijk hebben gegeten en weer hebben kunnen bij kletsen. Deze avond is zeker voor herhaling vatbaar dus we zeggen…

tot volgend jaar!

18 januari: Nieuwjaarsborrel

Vandaag hadden we onze nieuwjaarsborrel. Na een kop koffie met wat lekkers nam Amunda het woord om iedereen de beste wensen te wensen en om onze nieuwe vrijwilligster Carla voor te stellen toen was het de hoogste tijd om onze gast spreker Piet Paree te introduceren. Dit keer had hij Yolanthe Cornelise mee genomen, zij is een harpspeelster en ondersteunde zijn verhaal “De val” .

Verslagen van de themadagen in 2019

Mijn MS. Mijn gezin … en wat er op tafel komt

Themadagen in Haarlem en Lutjebroek

Zaterdag 14 september hadden we in Haarlem onze eerste themadag met de titel Mijn MS, Mijn gezin…. En wat er op tafel komt.

De tweede bijeenkomst was op zaterdag 16 november in Lutjebroek.
We hebben er voor gekozen om deze thema dag twee keer te houden  op twee verschillende locaties zodat we het wat toegankelijker kunnen maken voor alle belangstellenden binnen Noord Holland.

Deze themadag hebben we samen met MS Anders georganiseerd, wat een groot succes bleek te zijn.
De dagen begonnen met een kopje koffie met wat lekkers waarna Roel Petter. Hij is een medisch maatschappelijk werker die voor MS-Anders werkt.
Hij begon zijn verhaal met wat zijn werk inhoud en gaf daarbij interessante voorbeelden van wat hij zowel tegenkomt.  Verder de vraag, wat brengt de MS allemaal mee in families? Hoe beïnvloed het relaties met en tot elkaar? Niet alleen van de MS’er in relatie met zijn of haar partner, maar ook de broer of zus, de ouders en het kind. Juist het kind heeft grote aandacht van MS-Anders.

Roel heeft inmiddels al 50 speciale kinder/jeugdkampen geleid. Deze kampen zijn bedoeld voor kinderen waarvan een ouder MS heeft.

We willen onze kinderen het liefst zo min mogelijk de dupe laten zijn van het leven met MS, maar toch krijgen deze kinderen bedoeld en onbedoeld (veel) meer mee. MS-Anders wilt kinderen/jongeren van mensen met MS sterker maken en ze ondersteunen bij de problemen die ze hebben of misschien gaan tegenkomen. MS-Anders wilt deze kinderen gevoel geven dat zij er niet alleen voor staan.
Wilt u meer informatie over deze kampen ga naar: http://www.ms-kinderkampen.nl/

Na deze boeiende vertelling van Roel werd er een over heerlijke maaltijd aangeboden geheel in het teken van Anders Eten Bij MS, waar de middag over zou gaan.

Na de lunch was Marian Noordam de spreekster. Zij is een diëtiste en werkt ook bij MS Anders. Zij vertelde op zeer boeiende en enthousiaste wijze over wat goede voeding kan bewerkstelligen bij Multiple Sclerose. Veel patiënten zitten met vragen over wat zij zelf in positieve zin kunnen bijdragen aan hun eigen weerstand, hun conditie en
‘mistige’ hoofd. En dat blijkt méér dan verwacht. Een vaak gehoorde klacht bij Multiple Sclerose is ook de futloosheid en -soms extreme- vermoeidheid.

Goed nieuws, want met een ander voedingspatroon kun je je een stuk fitter gaan voelen! Natuurlijk vertelt ze je meer over het programma ‘Anders Eten bij MS’ en geeft Marian praktische kooktips die het je makkelijker maken!

We hebben een hele gezellige, smakelijke en zeer informatieve themadag gehad. Heeft u interesse gekregen naar de thema dagen die kosteloos worden aangeboden door de MSVN houdt dan onze internet pagina in de gaten want ook voor het komende jaar staan er weer verschillende leuke en informatieve thema’s op ons programma.
De uitnodigingen gaan per e-mail, dus om er zeker van te zijn dat u niets mist, zorg dat wij uw e-mailadres hebben!

Scootmobiel en fietstocht t.g.v. Wereld MS dag 2019

Locatie: Schoorlse Duinen op 22 mei 2019

Op een zonnige dag in mei, met beter weer dan voorspeld, organiseerden wij onze 4e scootmobiel en fietstocht ter gelegenheid van Wereld MS dag 2019. De datum, de locatie en de uitbreiding van het aantal organisatoren van de tocht zorgden ervoor dat we met een behoorlijk grote groep van ruim 35 deelnemers de tocht konden ondernemen.

Na ontvangst met koffie en appelgebak bij ons vertrekpunt bij Buitencentrum Schoorlse Duinen konden de deelnemers die gebruik maakten van leenscoots en fietsen deze in ontvangst nemen. We konden hiervoor beschikken over 7 leen-scootmobielen en 4 leen-fietsen.

Onder begeleiding van twee vrijwilligers van Staatsbosbeheer konden we vertrekken, getooid in de welbekende rode polo’s met de tekst Wereld MS dag. Iedereen voorzien van een goodiebag waarin naast informatie en hebbedingen van de MS Vereniging, ook donaties van lokale ondernemers zaten zoals een zelf te vullen waterfles en een appeltje.

Helaas waren drie van de leen scootmobielen afgesteld op een maximale snelheid van 6,3 km per uur waardoor de groep al snel uiteen viel in twee delen. Beide delen kregen wel hun eigen gids mee. Onderweg werd het nodige over de omgeving verteld en hoe men bij Staatsbosbeheer het tweede deel van haar naam “Beheer” super serieus neemt. De duinbrand van enige jaren geleden had nog maar hier en daar sporen achter gelaten. Verder krijgt het duingebied zoveel mogelijk weer het aanzien van vroeger door het uitdunnen van dennenbossen waardoor de heide, loofbomen en zandverstuivingen weer kans krijgen om in alle pracht te tieren.

Halverwege de rit kon de lunch bij Hargen, aan het strand van Schoorl, worden genuttigd. Deze bestond uit een kopje tomatensoep, een broodje kroket en een stevige boterham met beleg naar keuze en een drankje naar keuze. Omdat het eerste deel van de tocht slechts circa 6,5 km was sloot ook het langzamere deel van ons gezelschap spoedig aan waardoor ook zij ruim voldoende tijd hadden om de lunch te gebruiken.

Na de lunch vervolgden we onze weg die voor het grootste deel over andere wegen leidden als de heenrit. Ook deze rit was vergelijkbaar lang als de heenrit zodat we totaal zo’n 13 km hadden afgelegd bij terugkomst bij het buitencentrum.

Toen iedereen weer verzameld was namen we afscheid van elkaar met de door velen uitgesproken hoop voor herhaling van de scootmobiel en fietstocht in 2020.

Onze dank gaat uit naar onze sponsoren die ons in staat stelden van deze tocht weer een succes te maken:

 • Het landelijk bureau van de MS Vereniging Nederland voor ondersteuning, polo’s en goodybags;
 • Quingo 5-wiels scootmobielen voor het beschikbaar stellen van 6 leen scootmobielen en verzorging van begeleiding door twee medewerkers voor het geval van panne;
 • Welzijn Bergen voor het beschikbaar stellen van 1 scootmobiel vanaf De Sanderij;
 • Een donateur die anoniem wenst te blijven voor de koffie en appeltaart bij ontvangst;
 • Subway Alkmaar Centrum voor de lekkere koeken in de goodybags;
 • Fysiotherapie Elisabeth voor het water flesje, appels en zonnebrand;
 • Raat Fietsverhuur Schoorl voor het beschikbaar stellen van 4 elektrische fietsen;
 • De Omring voor pennen en sleutellaynards.

De deelnemers waren uiteraard onmisbaar voor het houden van de tocht dus ook aan hen onze dank.

We waren verder heel blij met de uitbreiding die we als organiserend team mochten ervaren doordat Ronald Bok, Mariëtte Endel en Marjan Vriesman zich aansloten. Zij zorgden niet alleen voor de gemaakte afspraken met het Buitencentrum, met onze gidsen en met Hargen, maar ook voor vele gesponsorde zaken en last but not least voor een forse uitbreiding van het aantal deelnemers aan de tocht van dit jaar!

De inspanningen van Margo van der Kolk hebben ertoe geleid dat we dit jaar voor de eerste keer met “mijnactievoorms” bij konden dragen aan sponsoring van onze Vereniging. Deze sponsor site blijft nog open voor donaties tot 1 juli 2019.

Namens het hele team bedanken we iedereen. De deelnemers, de sponsoren, de cateraars en de gidsen en iedereen die gerekend had op naamsvermelding maar die ik in dit overzicht vergeten ben.

Namens het gehele organiserend team Peter, Margo, Ronald, Mariëtte, Marjan en Donald.

Donald Lupescu

BBQ 18 mei

Vandaag was we onze jaarlijkse BBQ voor de leden.
Helaas was onze spreekster ziek maar de sfeer was er gelukkig niet minder om.
Na het openingswoord van Amunda ging de gezellige middag van start vol geklets, lekker eten en drinken.

BBQ kok Bernard heeft ons weer heerlijke gerechten voorgeschoteld. Bernard, onze dank is groot!

Er werden ook nog boeken en flessen wijn te koop aangeboden, de opbrengst hiervan gaat allemaal naar de MSVN.

Lieve mensen allemaal bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer maar weer!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Back To Top