Het bestuur van de regio Noord Holland bestaat uit:

• Judith Jans (regiocoördinator)
  • Jody Mooij – Nanne (secretariaat)
  • Peter van Polen (ledenadministratie)
  • Edwin Gonzalez (financieel coordinator)
  • Donald Lupescu (bestuurslid)

Even voorstellen:

Judith Jans

Ik ben Judith van Leeuwen-Jans, 43 jaar en moeder van 3 kinderen.
Ik heb sinds 2016 de diagnose MS. Hiervoor ben ik wijkverpleegkundige geweest en ik heb over het eerste jaar sinds de diagnose MS een boek geschreven “Spijkers in mijn huid”. In het boek deel ik mijn ervaringen over mijn wisseling van rol: van zorgverlener werd ik ineens patiënt. Omdat ik beide rollen goed ken heb ik met het schrijven van het boek de twee werelden van zorgverlener en patiënt een klein stukje dichter bij elkaar willen brengen. Ook heb ik dit jaar het initiatief genomen om een “Oceans Of Hope challenge” in Nederland te organiseren. Dit is een zeilreis voor èn door mensen met MS. In oktober was de zeiltocht op de Waddenzee en nu maken we plannen voor een prachtig en groter avontuur in 2022.

Ondanks dat ik MS heb, vind ik het erg leuk om uitdagingen aan te gaan en mij positief in te zetten voor mensen met MS. Het netwerk dat ik heb opgebouwd door mijn werk als wijkverpleegkundige en ander vrijwilligerswerk kan mij mogelijk goed helpen in mijn rol als regiovoorzitter. Voor de kerntaken Belangenbehartiging, Informatievoorziening en Lotgenotencontacten zet ik mij graag in. Ook zou ik mij willen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen die mogelijk een goede bijdragen kunnen zijn voor de MS vereniging.

Ik hoop mij enthousiasme en positieve drijfveer mee te nemen in mijn werk voor de vereniging. Ook vind ik het erg leuk om te netwerken en nieuwe ideeën aan te dragen, het liefst in teamverband.

Jody Mooij – Nanne

Ik ben sinds oktober 2018 als vrijwilliger aan de gang in de regio. Sinds het in januari 2019 de regio Noord-Holland is geworden is mijn takenpakket duidelijk en kan ik lekker aan de gang.

Ik heb zelf sinds 2010 de diagnose MS en ben (helaas) ondertussen afgekeurd. Dat ik eenmaal mijn draai thuis had gevonden en mijn twee zoontjes naar school gingen vond ik het tijd worden voor vrijwilligerswerk!

Naast de dagelijkse (en gezellige) dingen die horen bij een gezin, schrijf ik graag, ik heb ook mijn eigen blog, en lees ik veel.

Peter van Polen

Mijn naam is Peter van Polen.

Samen met mijn partner Esther heb ik 2 kinderen, Margreet en Willem. Wij wonen in Heemskerk.

Sinds 2004 ben ik vrijwilliger bij de MS Vereniging. Eerst voor de regio Noord-Holland noord en nu voor de regio Noord-Holland.

In 1999 bleek ik MS te hebben en ben lid geworden van de MSVN. Na enkele jaren deze club zo ver mogelijk weggestopt te hebben, werd er een onderwerp behandeld tijdens een bijeenkomst. Daar wilde ik graag naar toe, dus ben ik maar over de (hoge) drempel gestapt en er naartoe gegaan.

Natuurlijk werden er (toen ook) vrijwilligers gezocht en zo ben ik als vrijwilliger binnen gekomen. Doordat je als vrijwilliger vaker met zorg-professionals te maken hebt, is ook goed te zien dat de MS-wereld beslist niet stil staat: van 4 medicijnen in 1999 naar 14 werkende medicijnen in 2019 is in de medische wereld uniek te noemen.

Lotgenotencontact en informatievoorziening zijn belangrijk genoeg om er vrije tijd in te steken en ik beleef er gelukkig veel plezier mee.

Edwin Gonzalez

In 2019 ben ik begonnen als vrijwilliger voor de MS vereniging en sinds juni 2020 ben ik financieel coördinator van de regio Noord-Holland.

Eind 2017 is bij mij de primair progressieve vorm van multiple sclerose gediagnosticeerd. Dat was een heftige diagnose, maar het liet ook veel op z’n plaats vallen en achteraf bezien openbaarden de eerste symptomen zich bij mij al rond mijn 20ste levensjaar. Na mijn eigen verwerkingsproces wilde ik mij graag gaan inzetten voor anderen met MS en zo ben ik terecht gekomen bij de MS vereniging.

Naast mijn werkzaamheden voor de MS vereniging begeleid ik via een stichting hoger opgeleide vluchtelingen bij het kiezen van een passende studie, het nemen van hindernissen die aan bod komen en het ondersteunen tijdens het studietraject.

In mijn vrije tijd train ik vaak onder begeleiding van fysiotherapeuten om de MS klachten zoveel mogelijk af te kunnen remmen. Daar ben ik behoorlijk succesvol in.

Donald Lupescu

Als vrijwilliger ben ik al een fors aantal jaren beschikbaar voor de werkgroep Haarlem e.o. en nu dus voor Noord-Holland. van 2014 tot 2020 ben ik de financieel coördinator van de werkgroep geweest. Sinds juni 2020 ben ik financieel coordinator van het landelijk orgaan. Uiteraard blijf ik daarnaast steeds beschikbaar voor de overige vrijwilligerstaken in onze regio.

Doordat in 1999 bij mijn vrouw Ria de diagnose MS werd gesteld zijn wij in aanraking gekomen met de MS Vereniging. Wij zien de werkgroep Noord- Holland als welkome ondersteuning voor mensen met MS en hun dierbaren en willen daarom graag deelnemen in de activiteiten van de werkgroep. Tot 2014 was Ria bestuurslid maar zij heeft die functie helaas neer moeten leggen. Ook zij blijft overigens wel als vrijwilliger actief.