Ik wil mij graag even aan U voorstellen

Mijn naam is Peter Cox, geboren in 1966 en opgegroeid in Maasbree. Ik ben gelukkig getrouwd en vader van één zoon.
Ik ben mijn hele leven werkzaam geweest in de IT, vooral op het gebied van software ontwikkeling. Een leuk en uitdagend vakgebied waarbij ik altijd heb kunnen zeggen dat mijn werk mijn hobby was en mijn hobby mijn werk.

In 2009 is de diagnose MS gesteld. Na het volledig doorlichten van mijn medische geschiedenis was de conclusie dat ik in 1997 mijn eerste MS relaps (terugval) heb gehad. Na de diagnose in 2009 heb ik meerdere MS relapsen gehad, waarna ik meestal goed herstelde.
In 2015 heb ik een zware relaps gehad, waarna herstel helaas uitbleef. Na een lange revalidatie ben ik volledig arbeidsongeschikt verklaard. Een moeilijke periode omdat ik tijd nodig had om dit voor mezelf te accepteren en niet alleen fysiek maar ook mentaal afscheid moest nemen van een leuke baan.

De beste tip die ik heb gehad in de revalidatie na de laatste terugval: Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals kan.

IT blijft mijn hobby, maar nu niet meer als het moet, maar nu als het kan.
Fietsen doen we graag, maar ik nu op de Scootmobiel en Heidi op de fiets.

Sinds 2016 ben ik actief als vrijwilliger bij de MS Vereniging waarbij mij vooral bezig houdt met de Website en social media.