Ga naar hoofdinhoud

Een zonovergoten dag met tropische temperaturen, wat wind en een heerlijke boottocht op het programma. Een boottocht met airco. De airco voelde door de hoge temperaturen voor ons MS ers bijna als een extra bonus, wat wil een mens nog meer.

Er hadden zich maar liefst 68 leden aangemeld. Zo’n grote opkomst hebben we, op een informatieavond na, nog niet gehad! Helaas hadden 3 personen zich afgemeld, waarvan 2 personen ziek. Van harte beterschap!!

Mede door de opbrengst van de dienstenveiling van voetbalvereniging SV Panningen, de collecte die na het verhaal van Cor Schroens is gehouden over MS tijdens de kerstviering van Zij Actief Stramproy en de statiegeldacties die zijn georganiseerd door Peter en Wendy is het voor de werkgroep mogelijk gemaakt om deze mooie boottocht met lunch en drankjes te kunnen organiseren.

Het inschepen is gestart vanaf 12.00 uur en de eerste mensen waren er al vroeg bij. Het inschepen verliep voorspoedig, al ging dit met de rolstoelen niet altijd even gemakkelijk en door de stand van de Maas kon er geen plank over de doorgang worden gelegd. Met hulp van de sterke handen van het personeel is het gelukt om iedereen op de boot te krijgen en minstens zo belangrijk, na afloop er weer uit! De hond van Marion was moedig en liep langs de zijkant van de loopplank (een rooster) op de boot.

Na binnenkomst kregen we een heerlijk welkomstdrankje, dat ging er wel in met de warmte. Na een welkomstwoordje van de kapitein en de voorzitter van onze werkgroep is de boot om 13.30 uur uitgevaren richting Roermond. Genietend van uitzichten, mooie vergezichten en plekjes die je vanaf het water op een hele andere kant kan zien , kregen we een heerlijk en goed verzorgd lunchbuffet aangeboden. Tafel voor tafel werden we in de gelegenheid gesteld om op te scheppen. Waar hulp nodig was werd er direct op ingespeeld.

Gezien het prachtige weer was er ook gelegenheid om naar buiten te gaan of boven op het dek van de boot te gaan zitten. Tijdens het schudden voor de sluis werd het wel heel erg warm doordat er dan geen wind was wat eenvoudig was op te lossen door naar beneden te gaan om te daar genieten van airco en voorbijglijdend uitzicht.

Het was o.a. mooi om de drijvende huizen van Older Huuske (bij Roermond) van dichtbij vanaf het water te zien en het stutten in de sluis mee te maken.

Om 15.30 uur kwamen we weer in de haven van Neer aan. Moe, uitgewaaid maar tevreden terugkijkend op een hele mooie gezellige boottocht.

Een paar leuke opmerkingen die we zo hoorden: “Voor herhaling vatbaar, als ik dit een cijfer mag geven: een 10, ik wil nog wel wat betalen om langer te kunnen varen, lekker eten, goed verzorgd, fijn personeel, goed georganiseerd, gezellig etc.”

Dank voor eenieder die zich heeft ingezet om deze tocht te kunnen organiseren. Hopelijk blijven we mensen houden die ons sponsoren op wat voor manier dan ook om deze fijne activiteiten is in te kunnen plannen. Alle kleine beetjes helpen, een DANK JE WEL VOOR IEDEREEN!!!

Namens alle leden van onze werkgroep: Een hele fijne vakantie, tot de volgende activiteit,

Linda van Ooijen

Back To Top