Ga naar hoofdinhoud

Ontspanning in Limburg Noord & Midden

Ook wanneer je afhankelijk bent van rolstoel of je mobiliteit is verminderd door MS zijn er in Limburg Noord & Midden nog steeds vele mogelijkheden om eropuit te gaan en te ontspannen.
Deze pagina geeft een overzicht van de vele mogelijkheden binnen de regio Limburg Noord & Midden .

Wandelen

Limburg Noord & Midden is vele mooie natuurgebieden rijk. Een aantal daarvan hebben het bijzondere predicaat van Nationaal Park of Nationaal Landschap gekregen. Het zijn gebieden om van te genieten, te bewonderen en te koesteren, ook voor minder validen of rolstoel.

Klik op onderstaande afbeeldingen om kennis te maken met het rijke Limburgse landschap.

(Elk gebied heeft routes specifiek bedoeld voor rolstoel, klik hiervoor op Rolstoelroute. Natuurlijk vindt je hier ook fietsroutes, wandelroutes en nog veel meer.)

Nationaal Park
De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.

Nationaal Park
De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan.

Nationaal Park
De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een uniek terrassenlandschap, met steile overgangen tussen de terrassen. Bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap aantrekkelijk om per fiets of te voet te ontdekken.

Welke wandelroute wordt het vandaag?

Zoek het avontuur op in een van de vele natuurgebieden die Limburg rijk is, geniet van het water aan de oevers van de Maas en de Maasplassen, kies een wandelroute bij je eigen woonplaats of een stadswandeling door een van de typische Limburgse steden.

Fietsen

Wil je Limburg op de fiets, Scootmobiel of bijvoorbeeld handbike verkennen?
Kies dan voor een van de vele fietsroutes door Noord- en Midden-Limburg. Deze voeren je door typisch Limburgse dorpjes, langs de oevers van de Maas en door prachtige natuurgebieden.

Fietsroute
Tussen Maas en Nette

Mooie route door Noord-Limburg en Kreis Viersen (Duitsland), met twee keer een oversteek met het veer (Maas). De route is 47,1 kilometer lang.

Fietsroute
Liberation route Nederweert – Weert

Lengte: 37,3 km. De fietsroute brengt je langs de diverse luisterplekken in de gemeenten Nederweert en Weert.

Fietsroute
Aan de andere kant Venray Remembers

Deze bijzondere fietsroute (59 km) verbindt twee opmerkelijke plekken: de Duitse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon.

Kies de route die bij jou past

Er zijn fietstochten voor iedere soort fietser. Wil je op een rustig tempo het landschap verkennen of kies je liever voor een fietstochtje door de Limburgse bossen? Het is allemaal mogelijk in Limburg. Geniet zelf van de prachtige fietsroutes in Noord- en Midden-Limburg. Genieten van het landschap en van de typische dorpjes, dát is fietsen in Limburg!

Bezoek Hart van Limburg, een website boordevol met tips voor een dagje uit en ontspanning in Noord- en Midden-Limburg.

Pretpark

Dierentuin

Toverland

Een attractiepark voor het gehele gezin waarbij vele attracties ook toegankelijk zijn met rolstoel of verminderde mobiliteit.

Ervaar de magie van Toverland
Magische momenten beleef je in Toverland! Stap binnen in een betoverende wereld met 35 attracties en shows, verspreid over 6 verschillende werelden. Gil in één van de vijf achtbanen, neem een verfrissende douche in de wildwaterbanen of kom tot rust in de familie-attracties. Samen met je gezin, familie of vrienden geniet je van een heerlijk, onbezorgd dagje uit. Discover your own magic!

ZooParc Overloon

Dicht bij de grens tussen Noord Brabant en Limburg ligt een verassende dierentuin die goed begaanbaar is met rolstoel of bij verminderde mobiliteit.

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens je avontuurlijke expeditie geeft het kompas de hoofdroute aan. Durf jij van de gebaande paden af te wijken?

Back To Top