skip to Main Content

Low Dose Naltrexone

In 1984 is Naltrexone 50 mg goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Naltrexone werd oorspronkelijk gebruikt met als doel het helpen van heroïne of opiumverslaafden. Het effect van deze drugs wordt door de Naltrexone geblokkeerd. Door het blokkeren van de opioïde receptoren, blokkeert ook de receptie van de opioïde-hormonen die onze hersenen en bijnieren produceren, namelijk bèta-endorfine en metenkephalin. Veel weefsels in het lichaam bevatten receptoren voor deze stoffen, waaronder vrijwel elke cel in ons immuunsysteem.

In 1985 ontdekte een neuroloog genaamd Bernard Bihari de gevolgen van een veel kleinere dosis Naltrexone (ongeveer 3 mg per dag) op het afweersysteem. Het kon de reactie op de infectie met HIV verbeteren. In 1990 ontdekte hij dat ook patiënten met kanker (bijvoorbeeld lymfoom of pancreaskanker) of een auto-immuunziekte (zoals Lupus) kunnen profiteren van het effect van LDN.

In de loop der jaren is er steeds meer onderzoek verricht en zijn de resultaten en ervaringen verrassend.
Zie onderstaande website voor de volledige informatie.

LDN Een veel belovend medicijn

Lees onderstaand krantenartikel over de ervaring van een MS patiënt die dit middel gebruikt

‘Hij benadrukt dat LDN geen wondermiddel is. Maar bij Marc Bartels (54) heeft het medicijn wel wonderbaarlijk geholpen en dat mag iedereen weten! En dat voor 25 euro in plaats van 3000 euro per maand!

Back To Top
X