Skip to content

Voor iedereen die (n)iemand kent met MS, voor wie herkenning zoekt en voor wie eigenlijk geen idee heeft wat MS is.

Speciaal voor Wereld MS Dag komen de acteurs van de theatervoorstelling Zenuwslopend naar Limburg. Op zaterdagavond 25 mei 2024 kun je de voorstelling zien in theater de Bombardon in Heythuysen.

De voorstelling is gebaseerd op onderzoeken, interviews en meer dan 400 vragenlijsten over MS: een ziekte die is omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. Samen met 4 performers – mét en zonder een MS-diagnose – gaat regisseur Ilse Oostvogels misverstanden over deze ziekte met 1000 gezichten te lijf.

Trailer
Trailer

Waar verlangen mensen met MS naar? Hoe beïnvloedt de diagnose hun dagelijkse leven? Hun relaties? De manier waarop ze in het leven staan? De voorstelling maakt het publiek getuige van worstelingen, uitspattingen, verborgenheid en radicale eerlijkheid. In een eindeloos vallen en weer opveren vertalen de performers met een lach en een traan het onzekere rouwproces dat veel mensen met MS doormaken.

“Zenuwslopend, een voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust”

Organisatie: MS Vereniging regio Limburg Noord & Midden in samenwerking met de regio’s Limburg Zuid en Brabant Zuid-Oost.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door theater De Bombardon en Ready 2 Rock Pro Audio Facilities.

Back To Top