skip to Main Content
Nout Verbeek

Nout Verbeek (Voorzitter)

Mijn naam is Nout Verbeek. Ik ben 63 jaar oud. Ik ben geboren in Semarang, Indonesië, maar heb daar alleen het eerste jaar van mijn leven doorgebracht. Mijn ouders zijn vanuit Indonesië verhuisd naar Glimmen en van daaruit naar Baarn. In Baarn heb ik de lagere school gevolgd en het eerste jaar van de middelbare school. Daarna zijn mijn ouders naar Groningen verhuisd.

Ik heb in Groningen rechten gestudeerd en ben daar in 1984 advocaat geworden. Dat beroep oefen ik nog steeds uit. Ik houd mij vooral bezig met civiel recht (burgers onderling) en bestuursrecht (burgers tegen bestuursorganen). Met welk specifiek rechtsterrein ik mij bezighoudt wordt vooral bepaald door de behoeften van mijn cliënt en niet zozeer door het rechtsterrein. Rechtsterreinen waarop ik de nodige ervaring heb opgedaan zijn het verbintenissenrecht, het belastingrecht en het gezondheidsrecht (CIZ-procedures en tuchtrecht). Ik heb lesgegeven in de beroepsopleiding voor advocaten in de vakken burgerlijk procesrecht en schriftelijke vaardigheden.

Ik heb geen MS maar ben al heel lang verbonden met de MS-Stichting, later Vereniging. Van 1984 tot 1999 ben ik afdelingsvoorzitter geweest en in april 2007 ben ik op verzoek van Liny Eggens toegetreden tot de regionale werkgroep. Daarin vervul ik de taak van regiocoördinator. Landelijk vervul ik de taak van voorzitter van het Adviesplatform.

Garri Veldman (penningmeester)

Mijn naam is Garri Veldman en ik ben geboren op 12 juli 1961 te Groningen. Opgegroeid in Farmsum en later verhuisd naar Appingedam. Na de MAVO-opleiding direct gaan werken in de detailhandel. Werkzaam geweest in verschillende supermarkten en in 1995 voor mijzelf begonnen als franchise-ondernemer bij  een groente- en fruitzaak. Helaas werd in 2001 MS bij mij geconstateerd (secundair-progressief) en in 2002 ben ik voor 80-100% afgekeurd. De hobby’s die ik opgebouwd heb, zijn: koken en computeren.

Verder ben ik penningmeester van het Dorpshuis ’t Zandt. Ik onderhoud de website van de Baptistengemeente “Havenlicht” te Delfzijl en probeer die zo goed mogelijk up-to-date te houden.

Voor de MS-contactbijeenkomsten in Delfzijl ben ik altijd op zoek naar sprekers en nodig hun uit om op vrijwillige basis een ochtendvullend programma bij ons te verzorgen.
Sinds een aantal jaren ben ik penningmeester van de Regionale Werkgroep Groningen van de MS Vereniging.

Paulien Bats

Sinds het voorjaar van 2010 ben ik vrijwilliger bij de Regionale Werkgroep Groningen. Een aantal jaren geleden heb ik voor de landelijke MS Vereniging samen met Sabine en Sandra een feuilleton geschreven ‘Marijke Schut, verhalen uit het leven van een MS-patiënt’.
We hebben met z’n drietjes veel plezier gehad met het schrijven, maar in die tijd werd ik geplaagd door een aantal nogal hevige schubs, dus ik heb toen een tijdje vrijaf genomen van het vrijwilligerswerk.

Ik ben in 1968 in de stad Groningen geboren. Halverwege de jaren ’80 besloten mijn ouders naar Australië te verhuizen, samen met mijn zusje en mij. Ik heb daar een geweldig leuke tijd gehad, het was zo’n andere wereld, een heel verschil met Nederland.
Ik heb daar eerst college (vergelijkbaar met de laatste twee jaren van het VWO) afgemaakt en daarna ben ik in Australië naar de School of Art (kunstacademie) gegaan. Ik heb de hoofdopleiding Grafische Vormgeving gedaan, met als bijvakken fotografie, typografie, grafiek, tekenen en schilderen, technisch- en grafisch werktekenen en drukwerkvoorbereiding.
Omdat het economisch niet zo goed ging in Australië eind jaren ’80 ben ik terug naar Nederland gekomen en ik heb tot 2005 bij diverse reclame- en vormgevingsbureaus in Groningen gewerkt.
Vooral de vormgeving bevalt mij, en ik vond eigenlijk het eindeloze gehaast bij reclamebureaus (álles moet gisteren klaar zijn…) niet echt aantrekkelijk. Zodoende ben ik in mijn vrije tijd, in deeltijd Nederlands gaan studeren aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Dat was op zich niet echt moeilijk, eerder leuk, en een uitdaging, maar ik was altijd zo ontzettend moe…

In 1998 is bij mij MS geconstateerd, tot 2006 een zeer heftige vorm van relapsing remitting MS. Nadat ik ben gestopt met werken is het nu een relatief rustige MS, met weinig pieken en dalen.
Nu ik niet meer werk heb ik geleerd dat ik de ms, zoals ik die heb, onder controle kan houden door in een dag genoeg momenten van rust in te bouwen en vooral heel gezond te eten, met veel variatie in groenten en fruit.

Tegenwoordig heb ik voldoende tijd om te schilderen, ik vind aquarelleren erg ontspannend, maar ook geniet ik van het maken van fotocollages op de computer. Af en toe illustreer ik een verhaal of gedicht voor een vriendin van mij die in Australië woont.
In het verleden heb ik verscheidene exposities van mijn werk gehad, en als ik binnenkort genoeg aquarellen of fotocollages heb gemaakt hoop ik ze weer te kunnen exposeren.

Pieter van Tol

Pieter van Tol

Mijn naam is Pieter van Tol en ik ben geboren op 22 maart 1945 in Oegstgeest en opgegroeid in Lisse en Hillegom. In 1963 deed ik eindexamen HBS-B aan het Lourens-CosterLyceum te Haarlem. Daarna ging ik natuur- en wiskunde studeren in Leiden, waar ik in 1970 afstudeerde af als experimenteel natuurkundige. Daarna kwam ik in het onderwijs terecht; eerst in Gouda en vanaf 1971 bij het Wessel-Gansfortcollege in Groningen. In 1978 verruilde ik het middelbaar onderwijs voor het HBO; achtereenvolgens bij de Hogere Zeevaartschool in Delfzijl (die toen nog bestond). Daarna bij het Van Hall Instituut in Groningen en toen dit naar Leeuwarden verhuisde, kwam ik terecht op de HTS in Groningen, dat later onderdeel werd van de Hanzehogeschool.

Ik houd veel van lezen (Nederlandse literatuur) en van muziek en theater. Sinds 1993 ben ik getrouwd met Joke Heusinkveld (afkomstig uit de Achterhoek); het is voor ons beiden het tweede huwelijk. We hebben samen drie dochters en inmiddels zeven kleinkinderen.

Mijn contact met de MS Vereniging ontstond door een onplezierig toeval: In 2002 werd geconstateerd dat Joke MS heeft. Zoals het er nu naar uitziet gelukkig in een milde vorm, in die zin dat haar toestand maar langzaam achteruit gaat. Ze kan zich nog redelijk bewegen, alleen heeft ze moeite met haar evenwicht en haar uithoudingsvermogen is nogal beperkt, waardoor ze arbeidsongeschikt is verklaard.
Vroeger ben ik heel lang actief geweest in de werkgroep Glimmen/Haren van Amnesty International. Om, nu ik over ruim voldoende vrije tijd beschik, weer iets maatschappelijks te doen, ben ik lid geworden van de werkgroep Groningen van de MS Vereniging. Ik verzorg de website van de werkgroep en samen met Paulien Bats het Regiobericht.

Annegriet Veldman

Mijn naam is Annegriet Veldman-Turkstra en ik ben geboren op 28 februari 1965 te Leeuwarden. Opgegroeid in Oudwoude. De MAVO gevolgd in Kollum en na enige andere baantjes ben ik sinds 1984 tot op heden werkzaam als interieurverzorgster in Serviceflat Hoogwatum te Delfzijl. In 1985 getrouwd met Garri, sinds 2007 vrijwilliger bij de regionale werkgroep Groningen.
Mijn hobby’s zijn: tuinieren, lezen, films kijken, fietsen en van de natuur genieten.

Bettina Bakker

Mariëtte Koot

Corrie Oosterwijk

Back To Top
X