Ga naar hoofdinhoud
Nout Verbeek

Nout Verbeek (Voorzitter)

Mijn naam is Nout Verbeek. Ik ben 63 jaar oud. Ik ben geboren in Semarang, Indonesië, maar heb daar alleen het eerste jaar van mijn leven doorgebracht. Mijn ouders zijn vanuit Indonesië verhuisd naar Glimmen en van daaruit naar Baarn. In Baarn heb ik de lagere school gevolgd en het eerste jaar van de middelbare school. Daarna zijn mijn ouders naar Groningen verhuisd.

Ik heb in Groningen rechten gestudeerd en ben daar in 1984 advocaat geworden. Dat beroep oefen ik nog steeds uit. Ik houd mij vooral bezig met civiel recht (burgers onderling) en bestuursrecht (burgers tegen bestuursorganen). Met welk specifiek rechtsterrein ik mij bezighoudt wordt vooral bepaald door de behoeften van mijn cliënt en niet zozeer door het rechtsterrein. Rechtsterreinen waarop ik de nodige ervaring heb opgedaan zijn het verbintenissenrecht, het belastingrecht en het gezondheidsrecht (CIZ-procedures en tuchtrecht). Ik heb lesgegeven in de beroepsopleiding voor advocaten in de vakken burgerlijk procesrecht en schriftelijke vaardigheden.

Ik heb geen MS maar ben al heel lang verbonden met de MS-Stichting, later Vereniging. Van 1984 tot 1999 ben ik afdelingsvoorzitter geweest en in april 2007 ben ik op verzoek van Liny Eggens toegetreden tot de regionale werkgroep. Daarin vervul ik de taak van regiocoördinator. Landelijk vervul ik de taak van voorzitter van het Adviesplatform.

Garri Veldman

Garri Veldman (penningmeester)

Mijn naam is Garri Veldman en ik ben geboren op 12 juli 1961 te Groningen. Opgegroeid in Farmsum en later verhuisd naar Appingedam. Na de MAVO-opleiding direct gaan werken in de detailhandel. Werkzaam geweest in verschillende supermarkten en in 1995 voor mijzelf begonnen als franchise-ondernemer bij  een groente- en fruitzaak. Helaas werd in 2001 MS bij mij geconstateerd (secundair-progressief) en in 2002 ben ik voor 80-100% afgekeurd. De hobby’s die ik opgebouwd heb, zijn: koken en computeren.

Verder ben ik penningmeester van het Dorpshuis ’t Zandt. Ik onderhoud de website van de Baptistengemeente “Havenlicht” te Delfzijl en probeer die zo goed mogelijk up-to-date te houden.

Voor de MS-contactbijeenkomsten in Delfzijl ben ik altijd op zoek naar sprekers en nodig hun uit om op vrijwillige basis een ochtendvullend programma bij ons te verzorgen.
Sinds een aantal jaren ben ik penningmeester van de Regionale Werkgroep Groningen van de MS Vereniging.

Henny Jongsma (secretaris)

Paulien Bats

Annegriet

Annegriet Veldman

Mijn naam is Annegriet Veldman-Turkstra en ik ben geboren op 28 februari 1965 te Leeuwarden. Opgegroeid in Oudwoude. De MAVO gevolgd in Kollum en na enige andere baantjes ben ik sinds 1984 tot op heden werkzaam als interieurverzorgster in Serviceflat Hoogwatum te Delfzijl. In 1985 getrouwd met Garri, sinds 2007 vrijwilliger bij de regionale werkgroep Groningen.
Mijn hobby’s zijn: tuinieren, lezen, films kijken, fietsen en van de natuur genieten.

Bettina Bakker

Heeeel lang geleden (1966) geboren en getogen in Duitsland (in de buurt van Frankfurt am Main) maar inmiddels al 30 jaar blije import ‘Groningse’. Na lang gewerkt te hebben bij een groot Telecom bedrijf (ja, die groene) en vervolgens in de IT als HR adviseur en Projectmanager heeft de MS mij inmiddels doen stoppen met betaald werken en ben ik nu voor de MS Vereniging Nederland bezig als vrijwilliger voor de regio Groningen/ Noord Drenthe

Mariëtte Koot

Esther van Doormalen