Welkom!

Wij zijn rayon Nijmegen / Arnhem / Doetinchem. We bestrijken een groot deel van Gelderland en hebben ongeveer 400 leden.

Wat doen wij?

© Evelien Rijling

In dit rayon houden we ons bezig met de 3 kerntaken van de vereniging:

1. Informatievoorziening

Dit kan zowel mondelinge als schriftelijke voorlichting zijn.

Op regionaal niveau kun je informatie krijgen via deze pagina’s, door middel van nieuwsbrieven en sociale media.
Kijk ook eens op onze Facebookpagina MS Vereniging rayon Nijmegen – Arnhem.

2. Lotgenotencontact

Wij organiseren regelmatig ‘bondgenotencontact’ zoals MS Café, bijeenkomsten of een uitje.
* Het MS Café kent een vrije inloop. Je hoeft je hiervoor dus niet van te voren op te geven. Hier zijn gemiddeld zo’n 15 – 20 mensen aanwezig.
* We organiseren ook geregeld een MS Café ON TOUR. Deze organiseren we op verschillende plaatsen en regionaal verspreid. Hiervoor graag wel vooraf aanmelden.

Daar kun je ervaringen delen over het omgaan met MS en krijg je ideeën rondom bepaalde thema’s. Je kunt ervaringen uitwisselen én het is gewoon gezellig!
Koffie, thee en eventueel wat lekkers zijn voor rekening van de club. Overige consumpties zijn voor eigen rekening en kunnen ter plaatse rechtstreeks aan de gelegenheid worden betaald.

* Op verzoek van onze leden organiseren we ook af en toe themabijeenkomsten. Deze zijn verspreid over ons rayon. Regelmatig werken we hierbij samen met het MS Centrum CWZ, Rijnstate, Siza en andere zorgverleners.
* Ook hebben we soms een uitje. We zijn naar het Kröller Müller-museum geweest, hebben een workshop sieraden maken gehad, hebben samen een film over MS bekeken en bediscussieerd, enz.
Kijk regelmatig in de Agenda voor nieuwe activiteiten.

3. Lokale belangenbehartiging

Hieronder verstaan we – waar mogelijk met anderen – het ondersteunen van mensen met MS, hun partners, kinderen en/of ouders. Op regionaal niveau kan dit bijvoorbeeld gaan over de kwaliteit van de zorgverlening en de uitvoering van regels door gemeentes.

Wat kunnen wij voor jóu doen?

Heb je vragen over MS, wil je graag weten hoe andere mensen dit beleven of wil je gewoon gezellig praten in een ontspannen sfeer? Ook daarvoor zijn onze activiteiten bedoeld. Leuk als je daarbij wilt zijn!
Ideeën en suggesties zijn van harte welkom; deel ze met ons via mail, telefoon of tijdens een bijeenkomst.