Skip to content

Regionieuws

 

 • Eind 2021 is in het nieuwe Biljoenbad in Velp zwemmen voor mensen met MS gestart. Samen met een fysiotherapeut wordt eerst gekeken wat jouw mogelijkheden zijn. Daarna worden de lessen begeleid door een beweegcoach.
  Er is momenteel een wachtlijst, maar je kunt je nog altijd opgeven.
  Voor meer informatie kun je bellen met mw. Clarinda Kersten-Smit van Sportbedrijf Rheden, telefoon 026 – 49 76 556 of je kunt mailen naar c.smit@rheden.nl
 • MS-verpleegkundigen zijn voor veel mensen met MS het eerste aanspreekpunt.
  – De MS-verpleegkundigen van Rijnstate zijn op meer dagen bereikbaar: in Rijnstate Zevenaar elke maandag en in Rijnstate Arnhem elke dinsdag en vrijdag. Ze zijn bereikbaar via MSverpleegkundige@rijnstate.nl
  – De verpleegkundig specialist en MS-verpleegkundige van het CWZ MS-centrum zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig. Bereikbaar via mail: mspoli@cwz.nl of telefonisch: 024 – 36 58 210.
© Evelien Rijling
 • De tekeningen op deze pagina’s zijn gemaakt door ons lid Evelien Rijling. Zij woont in ons rayon, is getrouwd en heeft 2 kinderen. Schilderen is haar grote hobby.
 • Lisette Oliemeulen en Andrea Sloterdijck hebben een podcast gemaakt. Deze podcastserie Peinzen en Praten gaat over MS en is gemaakt door mensen met MS. Zowel de dichter (Andrea van Sloterdijck) als de columnist (Lisette Oliemeulen) hebben MS. Ook Michael Kamen (1948 – 2003), de componist van de gebruikte muziek, had MS.
  De afleveringen behandelen elk een onderwerp dat raakt aan de ziekte. Ze gaan bijvoorbeeld over communicatie met artsen en ambtenaren, het gebruik van hulpmiddelen, over de veranderde relatie met familie en vrienden en over ziek zijn.
Back To Top