skip to Main Content

Iwan Schilder Iwan Schilder

Graag wil ik mij even voorstellen als nieuw lid en vrijwilliger van de MS vereniging.

Mijn naam is Iwan Schilder en woon in Biddinghuizen, samen met Irma en mijn 2 dochters Talitha (17 jaar) en Giselle (10 jaar).

In het verleden heb ik in diverse horecagelegenheden gewerkt. In die tijd heb ik ook mijn vrouw ontmoet, en zijn we in 2002 getrouwd.

Omdat in de horeca werken vaak avonds en in de weekenden is, heb ik besloten om ander werk te zoeken, mede omdat we graag kinderen wilden, en ik ook meer thuis wilde zijn om van mijn gezin te genieten.

In 2004 ging ik bij Makro Amsterdam werken, en heb hier met veel plezier tot 2008 gewerkt. In 2008 ging ik werken bij Gamma Lelystad. Dit was qua werktijden perfect voor mij. Maar in deze tijd begon mijn horecabloed weer te borrelen, en heb ik besloten om een lunchroom te starten in Dronten. Na veel voorbereiding en een complete verbouwing  ging ik in December 2010 open.

In 2014 merkte ik dat m’n geheugen steeds iets minder werd, en in dit jaar kreeg ik last van 1 slechtziend oog, wat steeds slechter werd. Toen ben ik verwezen naar  een oogspecialist en al snel kreeg ik een MRI-scan, en daaruit bleek dat ik een lekkende oogzenuw had, en 5 plekjes had in mijn hersenen. Meteen daarna een ruggenprik gehad, en heb toen de Diagnose MS gekregen.

Toen ik de uitslag te horen kreeg, moest ik opzoeken wat MS exact was, omdat ik niet wist wat het precies was. Na veel gelezen te hebben over MS, had ik nog steeds het gevoel dat ik alles nog gewoon kon doen, en dat ik mij niet door de ziekte liet kisten. In het verloop van de tijd ging ik merken dat het steeds minder ging, en dat mijn energie en mijn cognitieve functies  steeds minder werden.  Op mijn werk  ging het ook steeds moeilijker en daardoor heb ik besloten om augustus  vorig jaar te stoppen met mijn bedrijf. Ik had hier heel veel moeite mee, maar aan de andere kant geeft het mij er heel veel mooie dingen voor terug.  Ik ben nu veel op een manege, waar mijn beide dochters paardrijden. Hier geniet ik enorm van, en krijg er veel positieve energie er voor terug.

Omdat ik nu meer tijd over heb, heb ik mij aangemeld bij MS vereniging, en probeer in Flevoland , samen met Dianta  een leuke vereniging op te zetten. Wij hebben er ontzettend veel zin in.

Hoop dat wij u snel een keer gaan ontmoeten.

Dianta Kikkert 

Dianta Kikkert

Mijn naam is Dianta Kikkert (24) en ik woon in Dronten. Ik ben getrouwd met  Rick en ik heb een prachtige kleine meid van ruim 1 jaar oud; Evangeline.

Ik kreeg problemen met mijn gezondheid toen ik 15 jaar was. Ik was een bezig bijtje en stoppen veel problemen onder stress. Ook de huisarts vond dat ik gewoon een gezonde jonge meid was. Zo modderde we een aantal jaar aan.

Toen ik in 2019 werkte, naast het afstuderen, kreeg ik last van duizeligheid. Was mij niet vreemd. Duizeligheid was een welbekend fenomeen in mijn leven. Maar ik besloot wel even langs de huisarts te gaan en zij stelde de diagnose BPPD (makkelijk gezegd; tijdelijk niet goed werken van je evenwichtsorgaan). Dit heb ik al eens eerder gehad dus oefeningen doen, 2 weken thuis blijven en ready to go. Echter liep dat niet zoals gepland. Het werd alleen maar erger, tot het punt dat ik niet meer recht kon lopen. De huisarts stuurde mij door naar een neuroloog. Wederom geen verwachtingen van, ook die heb ik meerdere malen gezien in mijn verleden. Neurologisch was alles goed, ik kon alleen niet recht lopen. Zij stuurde mij door voor een MRI en zo begon het balletje te rollen.

2 weken na de MRI werd ik terug geroepen. ‘Je hebt MS’ was de uitkomst. Een traject van instanties en revalidatie volgde. Na een paar maanden heb ik alles afgesloten. Ik werd zwanger, wilde geen medicatie en wilde zoveel mogelijk gaan genieten.

Nu werk ik veel aan mijn mindset. Ik geloof dat een positieve houding naar het leven en naar alles wat ik wel kan, ervoor zorgt dat ik elke dag geniet van mijn leven. Ik help andere met een positieve mindset en het inzetten van je gedachten voor wat je wilt in je leven, in plaats van wat je niet wilt. Ik hoop een lichtje te zijn voor andere en te helpen waar ik nodig ben.

Wie weet, tot snel ;).

Back To Top
X