skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Contactgroep Hoekse Waard

Vrijdag 7 Febr. zijn we bij elkaar geweest, er waren maar liefst 35 personen, ook was er weer een “nieuwe” gekomen om eens te kijken wat voor een groep we zijn. Zij had het bericht gelezen in “Het Kompas” ( het streekblad van de Hoekschewaard) wat deze keer extra groot was uitgevallen. Het was vandaag de bedoeling dat er een dvd gedraaid zou worden van de vakantie van Mieke in Egypte waar zij heeft gesnorkeld en daar een reuze schildpad tegen kwam. Maar helaas de dvd kon niet gedraaid worden op de beschikbare apperatuur. In plaats hiervan hebben we de foto’s gedraaid van de Israel reis van Leen,Tiny en Jacomine. Vrijdag 7 Maart is de volgende bijeenkomst, dan hopen we weer op zo’n grote opkomst. Totaal : 35 Personen.

De zaal stoomt al vroeg lekker vol deze morgen, er moeten zelfs tafels en stoelen bijgezet worden, inmiddels wordt er volop bij gekletst (onder het genot van koffie of thee en een traktatie van Jennie Kaman).  Ondertussen wordt er getracht om de dvd van de vakantie van Mieke op te starten (dit lukt helaas niet) dus komt het programma er wat anders uit te zien. Leen opent de bijeenkomst om 10.25 uur door iedereen van harte welkom te heten, hoewel we nog een aantal  mensen missen  zijn er geen meldingen van verhindering binnen gekomen. In plaats van de dvd worden er foto’s getoond van de Israel reis die Leen, Tiny en Jacomine afgelopen zomer hebben gemaakt, heel mooi en indrukwekkend als je bedenkt dat zich daar het Bijbel verhaal heeft afgespeeld. Om 11.00 uur wordt er weer een versnapering ingeschonken.  Daarna gaan we verder met het rondje Hetty.

Ms2007021420001

 

 

 

 

Arie: mag het spits afbijten, dit doet hij door te vertellen dat op 7 Maart hun kleindochter gaat trouwen (dit is net de Vrijdag van de MS bijeenkomst) dus zullen zij na jaren en jaren niet aanwezig kunnen zijn, ook deelt hij mee dat ze deze maand (27 Febr.) 50 jaar getrouwd zijn, hij is ook naar de fysio geweest die hem na 2 behandelingen van zijn chronische rugpijn heeft afgeholpen, tijdens zijn zwemochtend is hij in gesprek geraakt met een oud collega in het turkse stoombad, omdat dat nogal lang duurde is hij onwel geraakt, hij heeft er geen nadelige gevolgen aan over gehouden.  Pieta B: heeft een zeer pijnlijke bult op haar pols, hierdoor heeft zij geen kracht meer, dit is zeer lastig bij het maken van transfers, zij moet hieraan geopereerd worden maar er is een wachttijd van +/- 8 weken, 8 Maart is zij 40 jaar getrouwd met haar Arie. Piet W: Gaat erg goed, na de vakantie in Spanje is hij lichamelijk en geestelijk opgeknapt en als het met Piet goed gaat, gaat het met Willy ook goed.  Truus v.E: vindt het fijn dat ze er weer is, het gaat weer heel goed met haar, haar man zit nog steeds in de Egmontshof.  Vandaag voor het eerst aanwezig bij ons is

Gerdina Zeeman: Afgelopen zomer is bij haar MS gediagnotiseerd en is (door het bericht in “Het Kompas”) vandaag bij ons.  Ina R: Heeft een prednison kuur gehad (gelijk met Gerdina) en wordt op dit moment behandelt met anti-depressiva.  Pita V: Heeft veel ontstekingen in haar handen, heeft hiervoor een kuur van 3 maanden, ook heeft zij prikkels in haar voeten, het is net of  ik op te kleine schoenen loop zegt zij.  Na 2 maanden afwezigheid zijn Hetty en Arie K. er ook weer, Arie heeft met een longontsteking in het ziekenhuis gelegen, het gaat nu weer goed.  Anneke: Gaat niet lekker, zij heeft veel last van tintelende benen (‘s nachts), is veel verkouden en doodmoe.  Mieke: Is erg moe, de wintertijd vindt zij toch een moeilijke tijd (kou), bij warm weer leeft zij helemaal op, eind April gaan ze weer naar Egypte.  Lenie v.D: Het lopen gaat steeds moeilijker, met thuishulp kunnen zij het nog redden.  Corrie: Na 5 maanden en 2 dagen wachten is de douchestoel in gebruik genomen.  Tiny: Heeft op 30 plaatsen in haar blaas botox gekregen, zij vindt het super, voor haar kan de Tena fabriek wel sluiten, alleen de pijn in haar voeten blijft heel erg lastig.  Adrie v.d.S. vindt dat als er stress is dat dan de klachten verergeren, half Febr. gaan de schapen weer lammeren dus wacht hun een drukke tijd.  Gerrit: Heeft wat minder last van staar.  Leen: wijst op het programma van Pauw en Witteman waarin de “ijsman” aanwezig was die aantoonde dat bij extreme kou mensen (ook met MS) beter gingen functioneren. Rond de klok van 12.00 uur wordt er afscheid genomen, iedereen krijgt nog een puzzel mee naar huis. Op 7 Maart is er weer een nieuwe bijeenkomst, we hopen elkaar dan weer te zien.

Verslag Arie.


Vrijdag 22-11-2013 hebben we een gezellig samenzijn gehad in zaal Maranatha met daaraan gekoppeld een heerlijk diner.

Dit diner is ons aangeboden door de werkgever van de man van een onzer lotgenoten. Deze werkgever geeft jaarlijks een bedrag om aan een goed doel, stichting of lotgenotencontact te besteden en het leek hem wel leuk om het dit jaar aan de MS lotgenoten contactgroep “Hoekschewaard” te schenken, waar wij uiteraard niets op tegen hadden. Er waren 28 mensen aanwezig, helaas hadden een 5 tal personen  om verschillende redenen op het laatste moment af moeten zeggen.

Bijgaand een aantal foto’s om een indruk te krijgen van de sfeer en de entourage

hw-2


Verslag bijeenkomst “MS contactgroep Hoekschewaard” 1 November 2013

Gast spreker: drs. Gerard van Gameren. Totaal Aanwezig : 36 personen.

Na de koffie en een traktatie van ons aller Trees,  opent Leen om 10.20 uur de bijeenkomst.Er zijn een aantal afmelders en wel: Marjan,  Truus E,  Anja,  Coby,  Mieke. Ook vestigt hij de aandacht op de bijeenkomst met Prof. Hintzen op 19 November a.s. in het Carlton Hotel in Spijkenisse, hij wijst er op dat er nog maar enkele plaatsen zijn, dus als je wil gaan geef  je dan snel op.  Vervolgens wijst Leen op de lectuurtafel die geheel “ververst” is.

hw-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 11.25 uur geeft hij het woord aan drs.van Gameren, deze stelt zich voor en begint met te zeggen dat hij de sfeer verrassend vindt door de blijmoedigheid die iedereen uitstraalt ondanks dat iedereen toch met MS te maken heeft, hij heeft groot respect hiervoor. Uit de zaal wordt hierop gereageerd door te zeggen dat we ook niet altijd blij zijn, maar als we hier bij elkaar zijn is er toch een onderlinge verbondenheid en herkenning waardoor er wat meer vrijuit gesproken kan worden.  Els  die nog maar pas MS heeft en voor de 2e keer aanwezig is zegt: Ik ben helemaal niet blij en nog steeds verdrietig, maar ik ervaar deze bijeenkomsten als een warme deken.

Hierna begint de presentatie, v.Gameren vraagt om te reageren als er iets is waar je meer van wil weten of  ergens niet eens bent, hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt en een levendige discussie ontstaat. Een aantal kernwoorden zijn: KERNKWALITEITEN, VALKUIL, UITDAGING, DAADKRACHT, Deze kernwoorden komen allemaal terug in de READER die iedereen mee krijgt om alles nog eens rustig na te lezen. Na de koffie spreekt  v. Gameren over de wilskracht van mensen om er wat van te maken en over de valkuilen die er zijn voor de Mantelzorger en de patient.

Ter overweging:  Dit staat boven de reader. Toen ik de stenen die men naar mij gooide, opraapte, bleek een ervan een edelsteen te zijn.

Na de presentatie krijgt de hr. van Gameren een verdiend hartelijk applaus en de traditionele cadeaubon uitgereikt door onze Voorzitter Leen. Inmiddels was het tijd om afscheid te nemen, Leen bedankt een ieder voor zijn/haar inbreng en hopelijk tot  6 December.

Verslag: Arie.


Vrijdag 4 Oktober hadden wij dhr. Nico van Lent bij ons op de groep. Hij is verhalen verteller en hij gaat er van uit dat een verhaal een “geschenk” is. Hij heeft bij ons 3 verhalen verteld en wel; De violist, De portier en Gescheiden. De 3 verhalen hadden een verassend slot en werden ademloos beluisterd door de 25 aanwezigen.

Johan003

 

 

 

 

 

 

 

Ook was er nog een collum van Arie en een gedicht: CATWEAZLE van Mieke, dit ging over een elecr.strandscooter.

Ook was er nog het maandelijkse info rondje, dit is een rondje waarin de “leden” vertellen over hun ervaringen van de afgelopen periode.

Vrijdag 1 November komen we weer bij elkaar, dan is bij ons aanwezig drs.G.van Gameren, hij komt een lezing houding houden over “ patient / Mantelzorger.Dit beloofd een interessante  ochtend te worden, U wordt dan ook van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Wilt U extra informatie over deze bijeenkomst dan kunt U bellen met Leen Spaans 078-6760077  of  Arie Barendregt 078-6762008


Hier wat info over de MS groep “Hoekschewaard”
Onze naam is;  MS Lotgenotencontactgroep “Hoekschewaard”
Wij komen bijeen: Iedere 1e Vrijdag van de maand in Oud-Beijerland van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Locatie: Zaal Maranatha, Kerkstraat 57 (naast de grote Kerk)
Gratis parkeren in de Nobelstraat 41. (1 Straat verder.)

Er is Koffie en/of Thee met altijd iets lekkers van iemand die wat te vieren heeft of heeft gehad.
Er is een uitgebreide lectuurtafel met heel veel informatie, ook zijn er foto boeken over de achterliggende activiteiten.
Elke maand een gedicht door: Mieke en/of Tanny.

Iedere maand krijgt iedereen een nieuwe puzzel mee naar huis, deze wordt de volgende maand weer besproken.
Ook is er het z.g. informatie rondje waarin iedereen vrijblijvend kan vertellen over zijn of haar belevenissen van de afgelopen periode.
Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen, b.v. over de verschillende behandel methoden en medicijnen
Ook zijn er regelmatig sprekers of thema’s

Er zijn ruim 40 trouwe leden, waarvan er gem. steeds  een kleine dertig aanwezig zijn.
Er wordt elke maand een verslag gemaakt van de bijeenkomst.
Coordinatoren zijn:  Leen Spaans     T. 0786760077  of  fam.spaans@hetnet.nl

En:  Arie Barendregt T.0786762008  of  ariebarendregt@hetnet.nl

Back To Top
X