Video’s over MS op MSVN YouTube-kanaal: kijk en stel je vragen aan wetenschappers!

De MSVN heeft sinds najaar 2012 een eigen YouTube-kanaal. Hierop plaatst de vereniging korte videocolleges rondom MS van artsen en wetenschappers. Via verschillende kanalen (zoals YouTube, twitter, e-mail) kun je als kijker een vraag stellen. De MSVN legt de beste vragen voor aan de arts/wetenschapper. Vervolgens worden deze behandeld in een volgend videocollege.

Het MSVN YouTube-kanaal is ontwikkeld binnen een project van Science Alliance, de MSVN en patiëntenverenigingen ME/cvs en VOI (Vereniging Osteogenesis Imperfecta). Het project heet Wetenschap voor Patiënten en heeft als doel de interactie tussen patiënten en de wetenschap te vergroten.

De eerste videocolleges van de MSVN zijn gegeven door prof. dr. Rogier Hintzen (Universitair Medisch Centrum Rotterdam), onder meer over diagnosestelling en over MS en vitamine D. In februari vinden opnames plaats met prof. dr. Jeroen Geurts (VU Medisch Centrum).

Kijkers bepalen mede de inhoud
Het MSVN YouTube-kanaal is onderdeel van het project ´Wetenschap voor Patiënten´. Dit project is
een initiatief van de MSVN, de Vereniging Osteogenesis Imperfecta, de ME/cvs vereniging en Science
Alliance. Wetenschap voor Patiënten stimuleert de uitwisseling van kennis tussen wetenschappers
en patiënten. Kijkers laten via onder meer Twitter, YouTube en email reacties achter. Deze reacties
vormen input voor nieuwe videocolleges, zodat het aanbod telkens aansluit bij de behoefte van de
doelgroep. In januari begroette Wetenschap voor Patiënten de 15.000ste kijker.

Zelf een kijkje nemen en/of een vraag stellen?

Ga naar www.wetenschapvoorpatienten.nl

Terug                                                 Home

Het MSVN-YouTube kanaal lanceert op 29 maart, 5 april en 12 april drie nieuwe videocolleges over MS.
Prof. dr. Jeroen Geurts vertelt over MS en cognitie.
Wat zijn cognitieproblemen, hoe meet je deze problemen en wat voor onderzoek doet men om
cognitieve problemen te voorkomen? Deze en meer vragen staan centraal in de drie videocolleges.