Regio:
-Assistent redacteur Regio Nieuws
U redigeert en schrijft teksten voor de nieuwsbrief. U zorgt dat de inhoud wordt afgestemd met de regionale website. Ook zorgt u ervoor dat de agenda van de regioactiviteiten wordt opgenomen in de nieuwsbrief. De verzending van de nieuwsbrief regelt u in overleg met de vrijwilligers die zich bezig houden met regionaal ledenbeheer en de financiële administratie.

Kennis

• U heeft kennis over MS, de MSVN en het beschikbare informatiemateriaal
  • U heeft ervaring met het presenteren van informatie in de vorm van een nieuwsbrief of wilt dit snel leren
  • U kent de huisstijl voor de nieuwsbrief en kunt hiermee werken

• U kunt de visie van de MSVN overdragen
  • U heeft goede schrijfvaardigheid en redactionele vaardigheden
  • U kunt werken met de computer (Word, Excel, Outlook, Adobe)
  • U beheerst de Nederlandse taal goed

• U kunt goed samenwerken
  • U bent nieuwsgierig
  • U bent creatief
  • U bent pro-actief
  • U werkt nauwkeurig

Rayons:

-Rayon-vertegenwoordiger  Rayon Zoetermeer

De vrijwilligers die zich bezig houden met rayoncoördinatie, dragen zorg voor een goed verloop van de rayonactiviteiten en coördineren deze. MSVN-leden en andere geïnteresseerden kunnen bij deze vrijwilligers terecht voor informatie, doorverwijzingen en advies.

Coördineren

Contacten onderhouden tussen

rayon en regio

Netwerken

Vrijwilligers Zoetermeer, die willen assisteren bij het lotgenotencontact en andere zaken binnen het rayon

Vrijwilliger(s) Haagsche Hout/Voorburg – Leidschendam/Voorschoten/Wassenaar
die willen assisteren bij het lotgenoten contact en andere zaken binnen het rayon

Vrijwilligers voor Lotgenotencontact

U begeleidt bijeenkomsten voor lotgenotencontact. U zorgt in de eerste plaats voor een prettige sfeer die uitnodigt tot het delen van ervaringen. Daarnaast sluit u de bijeenkomst goed af, zodat deelnemers met een goed gevoel huiswaarts keren. Indien u MS heeft, heeft u uw eigen ziekteproces dusdanig verwerkt dat u open staat voor de ander.

Kennis :U heeft kennis over MS en de MSVN

• U kunt goed luisteren
  • U kent en beheerst gesprekstechnieken
  • U kunt een bijeenkomst goed afsluiten

• U bent empatisch
  • U bent geduldig
  • U bent mensgericht
– Rayon Leiden e.o.
Gezocht vrijwilliger(s) voor de inloopochtenden in de Alrijne Ziekenhuizen locatie Leiden en Leiderdorp, beide 1x per maand

U geeft voorlichting , als ervaringsdeskundige, over MS-gerelateerde onderwerpen aan diverse doelgroepen binnen uw regio. Daarbij kunt u denken aan lotgenoten, de leden in uw regionale werkgroep, maar ook aan verpleegkundigen, de thuiszorg, studenten / leerlingen of kennissen en vrienden van iemand met MS, net wie er binnenloopt op zo’n ochtend

Kennis

• U heeft kennis over MS, de MSVN en het bestaande informatiemateriaal

Vaardigheden

• U heeft ervaring met het geven van informatie
  • U kunt informatie op heldere en duidelijke wijze overdragen
  • U beheert de Nederlandse taal goed

Persoonlijke eigenschappen

• U bent een enthousiaste en gemakkelijke prater
  • U bent representatief voor de vereniging
  • U heeft belangstelling voor velerlei onderwerpen rond MS en de MSVN
  • U deelt graag kennis, informatie en ideeën met anderen
  • U bent flexibel en bereid op 1 of 2 inloopochtenden op u te nemen, altijd samen met een andere vrijwilliger

Vrijwilliger Delft,

Wij zoeken een Gastvrouw die de MS-lotgenoten wil voorzien van een kopje koffie en/of thee.

Contactbijeenkomsten:

Elke laatste woensdag van de maand (m.u.v. juli en december) van 10.30 tot 12.00 uur kunnen mensen met MS uit Delft en omstreken elkaar ontmoeten in het Sophia Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD  Delft Telefoon: 015 – 278 0 278.

Onder het genot van een kopje koffie komen alle onderwerpen waar iemand mee kan zitten aan de orde.

Alles wat daar besproken wordt, blijft vertrouwelijk en er is veel ervaring die kan worden gedeeld omdat er ook mensen zijn die deze ziekte al vele jaren hebben.

Contactpersoon: Corinne van den Berg-Klop

Telefoon: 070 – 3194580