skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Verslag van de opening aangepast strand aan de Brouwersdam.

3 stranden van Ouddorp fantastisch aangepast voor mensen met een mobieliteitsbeperking!

De gemeente Goedereede plaatste enkele weken geleden een gehandicaptenplateau op het strand bij de Brouwersdam. Op 4 augustus opende de heer E. Tuk, wethouder economie en openbare werken, officieel het gehandicaptenplateau. Dit plateau bevindt zich bij de strandovergang Trailerhelling Brouwersdam.

Een lange helling leidt naar een plateau op het strand. Dit plateau ligt tussen de hoog- en laagwaterlijn. Afhankelijk van het getijde kan de mindervalide bezoeker vanaf dit plateau direct het water in gaan.

 Wethouder Tuk is erg blij met het nieuwe plateau. “Het plateau geeft een positieve impuls aan de recreatiemogelijkheden voor mindervaliden op het strand”, aldus een enthousiaste wethouder.

De gemeente Goedereede plaatste al eerder twee voorzieningen op de stranden van Ouddorp: Platenbanen bij strandovergangen Westerduinpad en Brouwersdam “De Kous”.

De platenbanen geven toegang naar het strand tot net boven de hoogwaterlijn. Op deze wijze kan de mindervalide bezoeker zich midden op het strand begeven. Op beide locaties zijn ook strandrolstoelen aanwezig, waarmee men tot aan de zee kan rijden.

Het PGGO is nauw betrokken geweest bij het plannen van deze aanpassingen aan de stranden en is erg blij dat de realisatie nu een feit is!

Wij hopen dat heel veel mensen van deze nieuwe mogelijkheden in Ouddorp gebruik gaan maken. Stuurt u a.u.b. uw reactie en ervaringen over het gebruik van deze aanpassingen op.

Zo wordt zwemmen in zee, met een beperking, weer mogelijk!

Back To Top
X