skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

De Minister van Gehandicapten Zaken verkiezing.
Een sterke positie voor mensen met een handicap.
Op 17 juni kan Nederland wéér naar de stembus! We mogen dan namelijk de eerste minister van Gehandicaptenzaken te kiezen. Lucille Werner presenteert op deze dag op NPO 1 de live-show ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ waar de bekendmaking plaats zal vinden.

Een centraal aanspreekpunt.
De minister van Gehandicaptenzaken wordt de vertegenwoordiger van de twee miljoen gehandicapten in Nederland: van mensen met 1 arm tot mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe ‘minister’ gaat niet echt de kamer in, maar moet lobbyen, wetgeving ter discussie stellen, nieuwe ideeën lanceren en goede plannen in de praktijk brengen. Formeel heeft Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gehandicaptenzorg nog steeds onder zijn hoede.

Een krachtig en positief imago neerzetten.
De Lucille Werner Foundation maakt zich sterk voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Want het hebben van een handicap heeft tot op de dag van vandaag te vaak een negatief imago. De foundation opent de ogen in de maatschappij, maar geeft ook mensen met een handicap zélf een belangrijke functie: Call to Action. De Lucille Werner Foundation motiveert hen om op eigen kracht een sterkere positie in de samenleving te veroveren en in zichzelf te geloven.

Lucille Werner richtte deze foundation op vanuit haar eigen ervaring en wil hiermee haar visie uitdragen en de positie van mensen met een handicap versterken. ”Een lichamelijke handicap bepaalt immers niet wat voor mens – of medewerker – iemand is. Dat doen karaktereigenschappen als motivatie, toewijding en doorzettingsvermogen. En deze eigenschappen hebben mensen met een handicap meer dan genoeg!”

17-06-2019 21.15 uur NPO 1 stemmen via de telefoon beslist doen!!!!

Back To Top
X