skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Brandbrief omtrent fysiotherapieOproep! Hulp gezocht bij ontwikkeling van een keuzehulp voor multiple scleroseWij nodigen U uit op 3 Juni 2018 van 11:00 tot 17:00 uur,

Voor het maken van een wandel/fietsroute gecombineerd met kunst!

De route is 2,5 km lang en slingert door Geulle, Brommelen en Geulle aan de Maas. De route kan per fiets, auto en wandelend gedaan worden, parkeerplaatsen zijn er voldoende en alle adressen zijn goed bereikbaar met de rolstoel. U kunt opstappen waar u maar wil.

Kunst kleurt je leven

De route is geheel GRATIS!

Één van de kunstenaars is Leon van Ool, hij werkte in de natuursteen industrie. Zodoende deed hij zijn waardering van en bewondering voor het medium natuursteen op.

Toen zijn vrouw in 2007 werd gediagnostiseerd met MS, vond hij een broodnodige uitlaatklep in het beeldhouwen.

Zondag 3 juni exposeert hij tijdens deze kunstroute in het Maasdorp Geulle.
Bij zijn expositie op Westbroek 42 zal ook onze collecte box staan voor uw vrijwillige donatie aan MS-Vereniging Zuid-Limburg.

Bij die gelegenheid zal ook zijn moeder haar prachtige schilderijen tonen. De opbrengsten daarvan zullen aan ons (MS-Vereniging Zuid-Limburg) gedoneerd worden.

Meer informatie: http://www.kunstkleurtjeleven.nl/nieuws~Fampyra
Patiënten met Multiple Sclerose (MS) die op dit moment meewerken aan onderzoek naar het middel Fampyra, kunnen nog tot het einde van 2018 gratis gebruik blijven maken van het medicijn. Vorige week oordeelde minister Bruins van Medische Zorg dat het middel niet in het basispakket komt en dat de kosten van Fampyra voor de patiënt zelf zijn. Fabrikant Biogen is het niet met die uitspraak eens en stelt Fampyra beschikbaar tot het einde van dit jaar als de patiënt heeft meegedaan aan het LIBERATE-onderzoek, TMP en NPP. Dit meldt Biogen. Lees verder:themabijeenkomst Dinsdagavond 27 maart

Hierbij nodigen wij u uit voor een themabijeenkomst op:

Dinsdagavond 27 maart 2018
Aanvang: 19.30 uur tot 21.45 uur. (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Gasterie Dobbelsteijn, Kerkstraat 23, 6439 AN Doenrade
telefoon: 046-4421875

Thema: nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandeling bij MS.
Spreker: Prof. Dr. R. Hupperts, Neuroloog Academisch MS Centrum Limburg. Prof. Dr. R. Hupperts
Tevens aanwezig: verpleegkundigen en verpleegkundig specialist MS Centrum.
De wereld op het terrein van MS is continu in beweging. Op het gebied van o.a. cognitie, revalidatie, medicijnen, vermoeidheid is en wordt nog steeds veel onderzoek gedaan. Maar is een wereld zonder MS mogelijk en wat zijn de perspectieven?
Tijdens deze bijeenkomst zal prof. R. Hupperts een groot deel van de avond aandacht besteden aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandeling van MS.
Daarnaast komt ook de werkwijze MS centrum in MC Zuyderland aan de orde.
Er is volop gelegenheid uw eigen ervaringen te delen, te discussiëren, uw vragen te stellen en na te praten.
De bijeenkomst sluiten we tegen 21.30 – 21.45 uur af.

In verband met de organisatie willen we graag weten hoeveel personen, met of zonder begeleiding, komen. Daarom het verzoek u uiterlijk op maandag 19 maart, bij voorkeur via mail, aan te melden bij het secretariaat van MS vereniging:

Manita Karman: E-mail : zuidlimburg@msvereniging.nl
Telefoon: 046-4753176
Voor leden van de MS vereniging en hun partner is de toegang gratis.

Niet-leden betalen bij binnenkomst een bijdrage van € 3,-.

Met vriendelijke groet,

Namens de MSVN regio Zuid-Limburg

Manita KarmanBewegen en Dansen voor mensen met MS!

Op zaterdagmorgen 28 oktober organiseerde ‘Dance for Health’ in samenwerking met de MS vereniging Zuid-Limburg (met medewerking van Zuydeland MC, academisch MS centrum Zuid-Limburg en Sanofi Genzyme) een workshop: Fitter en Energieker met het bewegingsprogramma van ‘Dance for Health’. Bewegen is gezond! Zeker voor mensen met MS, Parkinson en Reuma.
Tekst van Piet Booij. Er wordt gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen. Ankie Til van ‘Dance for Health’ benadrukte: iedereen kan mee doen. Ook als je niet kunt dansen, rolstoel gebonden bent of gebruikt maakt van een rollator.
Dance for health foto 1

 


Wat doet uw regionale werkgroep voor u?

Back To Top
X