Hallo allemaal,

Hierbij wil ik me voorstellen omdat ik sinds enige tijd als vrijwilliger werkzaam ben voor de MSVN.  Mijn naam is Lara Smit-Selen, ben getrouwd, heb 2 kinderen en woon in Baarlo. Mijn beroep is reïntegratiedeskundige. Ik heb o.a. gewerkt bij het vroegere arbeidsbureau en de sociale werkvoorziening. Werk is belangrijk voor mensen en ik begeleid mensen graag naar de voor hen beste werkplek, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen.

In 2010 bleek ik MS te hebben. Een onzekere periode, zowel privé als qua werk volgde.  In 2014 kwam ik het project “Ervaringsdeskundig coach” tegen van het Centrum Chronisch Ziek en Werk. Dit project is mede gefinancierd door de MSVN en zij zijn ook betrokken geweest bij de selectieprocedure. Ik kon hieraan deelnemen en tijdens dit traject was het de bedoeling dat je aan kunt tonen dat je zowel je expertise als coach,  als ook je ervaringsdeskundigheid kunt inzetten om anderen te begeleiden met hun vragen rondom werken met MS. Ik heb het certificaat “ Ervaringsdeskundig coach” behaald en ben in 2015 gestart met een telefonisch spreekuur voor vragen over werken met MS voor de MSVN. Op dit moment ben ik vrijwillig MS coach voor de MSVN. Iedereen die vragen heeft over werk in combinatie met MS kan bij één van de coaches terecht. Ook voor mensen die al langere tijd uit het arbeidsproces zijn maar graag weer iets willen ondernemen, ook al is het vrijwilligerswerk.

Lara Smit – Selen

Komt u graag in contact met 1 van onze MS coaches? Volg dan onderstaande link