skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Symptoomvrij – Wendy Reijnen

99148067005511673

Beste medepatiënten,

Ik ben Wendy Reijnen 45 jaar en 23 jaar MS-patiënte, waarvan al 10 jaar vrij van MS-symptomen zonder medicijnen te gebruiken. Mijn ziekteproces heb ik tot stilstand gebracht en daar heb ik een boek over geschreven dat onlangs is verschenen.
Ik ontdekte dat de oorzaak van veel chronische ziekten te vinden is in een gebrekkige spijsvertering en een matige ontgifting, waardoor het immuunsysteem slecht reageert op bepaalde bestanddelen van voeding. Door deze voedingsmiddelen weg te laten neemt het aantal stofwisselingsproblemen en ontstekingsreacties af, waardoor ziektesymptomen uitblijven. Het volledige stappenplan heb ik omschreven in het boek Symptoomvrij. Met de hulp van dit boek zijn al veel chronisch zieken, waaronder patiënten met MS, maar ook met artrose, slaapziekte, psoriasis, maagdarmklachten, astma en depressie van hun ziektesymptomen verlost.

Op de website http://www.boekenbestellen.nl/boek/symptoomvrij/9789082639100
kunnen jullie alvast een kijkje nemen in het boek Symptoomvrij. Ik wens iedereen heel veel kracht en gezondheid toe.

Met hartelijke groeten,
Wendy Reijnen

Bij deze nog een korte toelichting:

De meeste MS-patiënten zullen dezelfde voedselintoleranties hebben als ik. Alleen bij een HLADQ2.5/2.5 gentypering zit er verschil in de grote van de peptiden die je kunt verdragen.

Het gaat dus vooral om gluten, zuivel, ei, soja (peulvruchten), nachtschaden, linolzuur en voedingsmiddelen met veel histamine (http://www.dietenlijst.nl/dieten/histamine-beperkend_dieet/). Een kleine hoeveelheid histamine kun je vaak nog wel verdragen. Dit voedingsadvies geldt ook voor patiënten met bijvoorbeeld  artrose en ALS. Bij andere aandoeningen kan het voedingsadvies sterker afwijken.

Het basismenu is een goed uitgangspunt. Als je dat onder de knie krijgt, voel je heel goed welke voedingsmiddelen klachten geven.

Back To Top
X