skip to Main Content
Lettergrootte: e E Sitemap

Maak het verschil door mee te doen aan MS Motion!

MS Motion is het wandel- en hardloop sponsorevenement van het Nationaal MS Fonds. Op 23 april a.s. maken deelnemers zich weer gezamenlijk sterk tegen MS en halensponsorgelden op om het volgende onderzoek dat de genezing van MS dichterbij brengt financieel mogelijk te maken:

Dr. Geert Poelmans en Prof. Gerard Martens (Radboud Universiteit, Nijmegen) hebben een  ‘overzichtskaart’ voor MS samengesteld waarin de biologische processen staan die betrokken zijn bij MS. De kaart is gebouwd aan de hand van genetische studies bij 11.500 MS patiënten en 21.000 gezonde controles. Een gedetailleerd inzicht in deze biologische processen is het resultaat. Ook zijn er stoffen ontdekt die een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van baanbrekende medicijnen.

Uit dit enorme onderzoek komen vervolgstappen voort. Zo wordt ‘MSmap’ gecreëerd, een digitale versie van de overzichtskaart voor de behandelend neurologen die aangevuld gaat worden met nieuwe informatie. Uit deze ‘MSmap’ kunnen gegevens worden gehaald die de diagnose en prognose bij mensen met MS kunnen ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek waar de sponsorgelden van MS Motion 2016 aan worden besteed


Ik heb zelf MS, gelukkig kan ik ‘gewoon’ mijn leven leven, werkend, plezier makend, sportend, zonder al te veel problemen te ervaren. Vorig jaar heb ik 10 km hardgelopen en €1333,33 binnen gehaald. Een mooi bedrag, maar we zijn er nog niet! Dus dit jaar weer keihard trainen, dubbele afstand…, dubbele sponsoring, dubbel bedrag? Fingers crossed voor een enorme opkomst en deelname. Dat maar veel mensen en bedrijven ons allemaal steunen om samen sterker te zijn dan MS!!!”
Idhuna Tardjopawiro, deelneemster MS Motion 2016

Wil jij net als Idhuna ook het verschil maken en meehelpen om de genezing van MS dichterbij te brengen? Meld je dan nu aan voor MS Motion 2016! Aanmelden MS Motion 2016

Back To Top
X