skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Boeken (verhalen) over MS, voor en door MedeStrijders

Hier vind u boeken voor en door mensen met MS,  zowel gratis boeken als boeken die u (tegen betaling) kunt bestellen of downloaden.

Klik op de afbeelding voor downloaden of bestellen.

Diagnose MS: In de achtbaan met dokters en ambtenaren.

Een boek met herkenbare problemen waar je als ‘invalide’ tegenaan loopt.

“Om een invalidenparkeerkaart aan te vragen moet ik bij het zorgloket in de stadswinkel zijn. Hoewel er veel balies zijn op de begane grond, is juist die gehandicaptenbalie op de eerste verdieping. Ik rol de lift in, die zo klein is dat ik met de neuzen van mijn schoenen twee zwarte strepen over de muur trek van de begane grond naar de eerste verdieping. Bij de gehandicaptenbalie aangekomen blijkt deze ongeveer één meter vijftig hoog te zijn.”

Na de diagnose MS werd ik niet alleen geconfronteerd met gezondheidsproblemen, maar ook met een medische en bureaucratische achtbaan. Dit boekje zit vol wetenswaardigheden en hilarische gebeurtenissen. Het is herkenbaar voor patiënten en interessant leesvoer voor artsen, ambtenaren, studenten en vrienden of familie van patiënten.

Lisette

Dit boek kunt u kosteloos downloaden

Cognitie van wetenschappers voor mensen met MS en hun omgeving

‘COGNITIE. Van wetenschappers, voor mensen met MS en hun omgeving’ bevat een bron van informatie over verschillende aspecten van cognitie.

Cijfers en feiten over cognitieve problemen bij MS worden besproken.
Maar óók of het mogelijk is om op MRI scans te zien of iemand met MS wél of geen last heeft van cognitieve problemen.

U wordt vervolgens meegenomen in de wereld van de microscopie.

Een groot deel van het (inter)nationale onderzoek naar MS vindt namelijk plaats met behulp van cel- en weefselonderzoek. Op begrijpelijke wijze wordt uitgelegd hoe hersenen onder de microscoop bekeken kunnen worden en waarom dit belangrijk is om MS, en de daarbij horende cognitieve klachten, beter te begrijpen.

Dit boek kunt u kosteloos downloaden

Ik ben er één uit duizend

In “Ik ben er één uit duizend” schrijft MS-patiënte Henriëtte Nooren-van den Bogaert (1967) op een reële wijze over haar leven met multiple sclerose, nadat dit in 2004 bij haar ontdekt is.

Zij heeft Primair Progressieve MS (PPMS), één van de minst voorkomende
vormen. Henriëtte bemerkte dat er bij mensen met MS en vooral in hun omgeving – partners, familie, vrienden, bekenden – behoefte is om meer te weten over dit ziektebeeld. Wat betekent leven met MS, hoe ziet het leven eruit door de bril van een MS-patiënt. Zonder de ernst van dit ziektebeeld uit het oog te verliezen beschrijft zij haar verhaal op een luchtige, zo nu en dan humoristische wijze.

Het boek kost 18 euro, waarvan € 1,50 ten goede komt aan MS Research. Het boek is vanaf heden te bestellen bij elke erkende boekhandel in Nederland. Het liefst heeft Henriëtte dat u het boek bij haar bestelt via mail: h_nooren@ziggo.nl. U krijgt dan van de auteur zelf het boek thuisgestuurd binnen vijf werkdagen, nadat u het bedrag van €20,95 (incl.verzendkosten) aan haar heeft overgemaakt op NL87 RABO 0143 2695

De diagnose Relapsing Remitting Mutiple Sclerose

In deze autobiografie spreekt de schrijfster over haar heftige strijd tegen MS.

Ze weet goed haar eigen mening daarover over te brengen en ook de angst dat ze niet wist wat er met haar aan de hand was. De data en details van gebeurtenissen zorgen voor een dagboekachtige stijl. In de medische molen waarin ze terecht kwam, brengt ze duidelijk de veranderingen in haar leven naar voren: van zelfstandige vrouw ineens van iedereen afhankelijk. Ze brengt de boodschap over om van dag tot dag te leven. Met haar boek kan ze mensen met MS een hart onder de riem steken en inspireren om net als haar te genieten van elk mooi moment.

Auteur: M.A. Doreen
Uitgeverij: Boekscout B.V.

ISBN: 9789402232530

Kilimanjaro als medicijn

Het openhartige en inspirerende verslag van een jonge vrouw met MS, op zoek naar hoop, liefde en genezing

Anna Chojnacka is dertig als ze de diagnose MS krijgt. De schok is groot. Ze staat midden in het leven met haar bloeiende bedrijf de 1%CLUB en haar jonge gezin met man en twee kinderen. Na de diagnose ontdekt Anna dat artsen gebonden zijn aan hun protocollen, maar zij wil meer. Ze is ziek, maar voelt zich niet ziek, brengt weinig tijd door in ziekenhuizen, heeft nauwelijks contact met artsen, maar is toch ‘ziek’.

In haar zoektocht naar hoop en acceptatie van haar diagnose leert ze ‘Iceman’ Wim Hof kennen, medisch ‘wonder’ en vooral bekend door zijn kouderecords en de Wim Hof Methode.
Onder Wims leiding volgt Anna extreme trainingen en gaat ze zelfs in februari 2015 in een recordtijd de Kilimanjaro op. Een levensgevaarlijke onderneming die volledig in het teken staat van het manipuleren van het immuunsysteem, zowel fysiek als mentaal.
Wim Hof, geciteerd door Anna Chojnacka in Kilimanjaro als medicijn, over zijn methode:
‘Het is de natuur die mij heeft geleerd om mijn cardiovasculair, mijn immuun- en, mijn zenuw-, cardiovasculair systeem alsook mijn geest onder controle te krijgen. Verder onder controle te krijgen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden! Ik heb dit allemaal geleerd door mezelf bloot te stellen aan de extremen, aan de harde natuur. We moeten als mensheid nog veel leren van de natuur, we zijn met z’n allen uit balans.’

‘Een inspirerend verhaal over kwetsbaarheid en kracht, een aanrader!’ Wim Hof, aka Iceman
Anna Chojnacka (Poznan, 1979) is de oprichter van crowdfunding platform 1%CLUB en is nu directeur van Enginn, een bedrijf dat fysieke werkruimte biedt aan startende en innovatieve
ondernemers. Ze debuteerde in 2013 met De Poolster, over haar jeugd in Polen en Nederland. Ze schreef Kilimanjaro als medicijn na de expeditie in februari 2015. Anna woont met haar man en haar (inmiddels drie) kinderen in Haarlem.

Titelinformatie:
Anna Chojnacka – Kilimanjaro als medicijn
Paperback | 304 blz. | ISBN 978 90 245 6704 1| € 18,99 | e-book | € 12,99

Symptoomvrij – Wendy Reijnen

99148067005511673

Beste medepatiënten,

Ik ben Wendy Reijnen 45 jaar en 23 jaar MS-patiënte, waarvan al 10 jaar vrij van MS-symptomen zonder medicijnen te gebruiken. Mijn ziekteproces heb ik tot stilstand gebracht en daar heb ik een boek over geschreven dat onlangs is verschenen.
Ik ontdekte dat de oorzaak van veel chronische ziekten te vinden is in een gebrekkige spijsvertering en een matige ontgifting, waardoor het immuunsysteem slecht reageert op bepaalde bestanddelen van voeding. Door deze voedingsmiddelen weg te laten neemt het aantal stofwisselingsproblemen en ontstekingsreacties af, waardoor ziektesymptomen uitblijven. Het volledige stappenplan heb ik omschreven in het boek Symptoomvrij. Met de hulp van dit boek zijn al veel chronisch zieken, waaronder patiënten met MS, maar ook met artrose, slaapziekte, psoriasis, maagdarmklachten, astma en depressie van hun ziektesymptomen verlost.

Op de website http://www.boekenbestellen.nl/boek/symptoomvrij/9789082639100
kunnen jullie alvast een kijkje nemen in het boek Symptoomvrij. Ik wens iedereen heel veel kracht en gezondheid toe.

Met hartelijke groeten,
Wendy Reijnen

Bij deze nog een korte toelichting:

De meeste MS-patiënten zullen dezelfde voedselintoleranties hebben als ik. Alleen bij een HLADQ2.5/2.5 gentypering zit er verschil in de grote van de peptiden die je kunt verdragen.

Het gaat dus vooral om gluten, zuivel, ei, soja (peulvruchten), nachtschaden, linolzuur en voedingsmiddelen met veel histamine (http://www.dietenlijst.nl/dieten/histamine-beperkend_dieet/). Een kleine hoeveelheid histamine kun je vaak nog wel verdragen. Dit voedingsadvies geldt ook voor patiënten met bijvoorbeeld artrose en ALS. Bij andere aandoeningen kan het voedingsadvies sterker afwijken.

Het basismenu is een goed uitgangspunt. Als je dat onder de knie krijgt, voel je heel goed welke voedingsmiddelen klachten geven.

 

Deze en vele andere boeken over MS vind u op:

https://msresearch.nl/boeken-over-ms

https://www.msweb.nl/media/boeken-over-ms/

 

Back To Top
X