skip to Main Content
Lettergrootte: e E Sitemap

Presentatie Visuele problemen bij MS

Op zaterdag 5 oktober werd onze jaarlijkse Najaarsbijeenkomst gehouden, met als thema “Visuele problemen bij MS”. Fleur van der Feen hieldn daarover een heel heldere en boeiende presentatie.
Hieronder kunt u die presentatie bekijken, alsmede een link naar de bijhorende filmpjes:

https://msvereniging.nl/wp-content/uploads/2019/10/Visuele-problemen-bij-MS-v7.pdf
https://drive.google.com/a/rug.nl/file/d/1cg8Adm6bO7ObRV-GpKgUx7IO2pOkvfwk/view?usp=drive_web

 

Lotgenotencontact
Lotgenotencontact is één van de hoofdactiviteiten van de MS-Vereniging. Het rust op twee pijlers: het uitwisselen van ervaringen en kennis én sociaal contact tussen lotgenoten.
In de regio Groningen worden regelmatig op twee verschillende plaatsen bijeenkomsten gehouden waar MS-patiënten contact kunnen hebben met lotgenoten. Zo’n bijeenkomst vindt meestal ‘s ochtends plaats in een ongedwongen sfeer. De toegang is gratis en u hoeft uw komst niet aan te melden. Ook partners van MS-patiënten of andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Er zijn contactbijeenkomsten in:

  • Groningen Stad (Mariëtte Koot, 050-5347962),
  • Delfzijl (Ria Houwerzijl, 0596-628173 en Garri Veldman, 0596-785027

Wanneer en waar zo’n contactbijeenkomst gehouden wordt, kunt u zien in onze Agenda.
Alle MS-patiënten en belangstellenden zijn welkom.

Sponsoren

Voor verschillende activiteiten, zoals het uitgeven van het Regiobericht, is de werkgroep op zoek naar sponsoren. Dat sponsorschap kan uiteraard bestaan uit een jaarlijkse donatie, maar bijvoorbeeld ook uit een advertentie in ons Regiobericht.
U kunt uw wensen kenbaar maken op dit formulier


Bloemengroet

Elk najaar brengen we boeketten rond bij MS-patiënten die verblijven in een zorgcentrum in de provincie Groningen of die aan huis gebonden zijn. Dit onder het motto Bloemengroet.

Kent u een MS-patiënt in een zorginstelling die vorig jaar geen bloemetje heeft ontvangen, meldt ons dat dan: groningen@msvereniging.nl
of bel even naar Henny Jongsma, 06-17077419

 

Themabijeenkomsten

De regionale contactgroep organiseert tweemaal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, een themabijeenkomst. In deze bijeenkomsten wordt een gerenommeerd spreker uitgenodigd die een inleiding houdt over een voor MS-patiënten belangrijk onderwerp.
Deze bijeenkomsten worden meestal gehouden op de zaterdagmorgen en ze worden afgesloten met een lunch. De toegang is gratis; alle belangstellenden zijn welkom.
Informatie over de volgende themabijeenkomst vindt u  in de Agenda.

Back To Top
X