skip to Main Content
Lettergrootte: e E Sitemap

Deelnemers gezocht: onderzoek MS meten met de app. Whereabouts

Omschrijving project

MS kan gevolgen hebben op het dagelijks functioneren en het deelnemen aan activiteiten (participatie). Overzicht hebben over wat u doet en hoe u activiteiten ervaart geeft inzicht in welke activiteiten voor u belangrijk zijn. Dit kan helpen bij het bepalen aan welke activiteiten u deelneemt of hoe ze uitvoert. We hebben de smartphone applicatie ‘Whereabouts’ ontwikkeld die uw activiteiten in kaart brengt. In dit onderzoek wordt onderzocht of deze app gebruikt kan worden om de soort activiteiten, de hoeveelheid inspanning en het persoonlijk belang daarvan te meten. Daarnaast wordt de hartslag en het slaappatroon bijgehouden met een om de pols gedragen hartslagmeter (een Fitbit).

Wie kan meedoen

Mensen met MS, 18 jaar of ouder en in het bezit van een smartphone.

Wat houdt deelname in

U wordt gevraagd om online vragenlijsten in te vullen over uw activiteiten, mobiliteit, stemming en vermoeidheid. Vervolgens installeert een onderzoeker samen met u de app op uw smartphone, waarna u 10 dagen de Whereabouts-app gebruikt en een Fitbit draagt (deze krijgt u te leen voor de duur van het onderzoek, ongeveer 12 dagen).

Geïnteresseerd?

Stuur een email naar: whereabouts@vumc.nl.
U ontvangt dan uitgebreide informatie over het onderzoek per e-mail. Daarin staan vervolgstappen voor deelname aan het onderzoek. Samen met de onderzoeker wordt bepaald of u mee kunt doen.

De onderzoekers, Maaike Ouwerkerk en Isaline Eijssen, zijn ook bereikbaar via het secretariaat van de afdeling revalidatiegeneeskunde, Amsterdam UMC, locatie VUmc, telefoonnummer: 020-444 0763.

Sponsoring

Stichting MS Research

Back To Top
X