skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

ALMERE – De Almeerse Claudia Sala wist niet wat zij zag. Onder haar ruitenwisser wapperde maandagavond een parkeerboete van 370 euro. Volgens de parkeerwacht had zij haar Twingo geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats zonder zichtbare geldige parkeerkaart. Sala, MS-patiënte had de kaart echter aan haar zonneklep hangen. ,,Niet te missen”, zegt zij.

claudiaDe kaart zit met grote rubberen elastieken aan de zonneklep bevestigd. ,,Ik heb dat al twee jaar zo. Nog niet eerder heb ik daar problemen over gehad. De kaart is zo voor iedereen te zien”, vertelt zij verder. De Almeerse was op bezoek bij een vriendin in de Blekerstraat in het stadscentrum. ,,Ik parkeer mijn auto altijd voor de deur op een gehandicaptenplaats. Het is mij wel eens overkomen dat ik vergeet de zonneklep naar beneden te doen, maar dit keer heb ik er speciaal op gelet.”

Kan niet
Sala is boos. ,,Ik moet wachten met mijn bezwaar tegen de boete tot ik de beschikking thuis heb gekregen. Al moet ik het voor de rechter laten komen, ik betaal dit niet.” De Almeerse heeft inmiddels ook contact gezocht met de MS-vereniging. ,,Die gaat het ook aanhangig maken bij de gemeente, want dit kan niet.”

Streng
Het hoeft niet uit te maken waar de parkeerkaart wordt neergelegd, als hij maar zichtbaar is door de voorruit van de auto. ,,Omdat ik een Twingo heb, kan de kaart niet op mijn dashboard liggen. Ook kan ik door mijn ziekte niet priegelen met kaarthouders. Dat kost mij veel energie. Sala snapt dat parkeerwachters streng zijn. ,,Dat is ook heel terecht. Ik erger mij ook aan automobilisten die hun auto op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren terwijl zij daar niet mogen staan.”

Back To Top
X