ALMERE – In uw wijk ziet u de komende jaren steeds meer collectieve voorzieningen verschijnen. Dat zijn voorzieningen waar een grote groep mensen gebruik van kan maken. Een goed voorbeeld zijn de leenscootmobielen die beschikbaar zijn op steeds meer locaties in de stad. Met deze scootmobielen kunt u eenvoudig zelf een dag(deel) op pad.

De voordelen van een leenscootmobiel op een rijtje:

• U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente.
  • De scootmobiel wordt goed benut, als er meerdere mensen gebruik van maken.
  • U heeft geen omkijken naar het onderhoud.
  • U hoeft niet zelf voor een stalling te zorgen.
  • Het lenen van een scootmobiel is gratis.
  • U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
      scootmobiel

De Uitleenpunten

1. Leenscootmobielen bij zorgcentra
    Deze leenscootmobielen zijn vooral bedoeld voor de bewoners van de deelnemende zorgcentra en van de omliggende straten. Om deze leenscootmobielen te kunnen gebruiken, heeft u een akkoord van uw huisarts en van de ergotherapeut nodig. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leest u via de link in de rechterkolom op deze pagina. U leest er ook bij welke zorgcentra leenscootmobielen beschikbaar zijn.
  2. Leenscootmobielen op openbare plekken in de stad
    Er zijn ook leenscootmobielen beschikbaar op veelbezochte openbare locaties in de stad. Om deze scootmobielen een dag(deel) te gebuiken, heeft u geen toestemming van uw huisarts nodig. Het invullen van uw gegevens bij het uitleenpunt is voldoende. Er zijn op dit moment al scootmobielen beschikbaar op de volgende locaties:
    • op stadslandgoed De Kemphaan in Almere Haven (uitleen via de Landschapswinkel);
    • bij Topsportcentrum Almere in Almere Poort (uitleen via de receptie);
    • bij VVV Almere aan de Stadhuispromenade (uitleen via de informatiebalie).

De haal- en brengservice
Wilt u gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar bent u niet in staat de scootmobiel zelf op te halen en terug te brengen? Dan staat de haal- en brengservice voor u klaar.

Voor de haal- en brengservice van het Zorgcentrum De Overloop belt u met het activeringscentrum in Almere Haven: 06-44562407 (zeven dagen per week bereikbaar). Voor de overige zorgcentra belt u met de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere: (036) 534 14 04 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Om een scootmobiel te reserveren bij Topsportcentrum Almere belt u met (036) 545 84 52 (bereikbaar tijdens kantooruren). U kunt dan meteen aangeven of u gebruik wilt maken van de haal- en brengservice.