Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

HELPENDE HAND VOOR WERKZOEKENDEN MET EEN BEPERKING en UWV WEB CARE

Bent u aan het overwegen om (toch maar weer) aan het werk te gaan?Een goede start zou zijn om de brochure “weer aan het werk met een ziekte of handicap” en “solliciteren met een arbeidshandicap” van het UWV in Emmen of Assen aan te vragen. Ook op andere onderwerpen van deze website kunt u veel te weten komen.

Het UWV kan een re-integratiebedrijf voor u in schakelen, die uw eigen specifieke mogelijkheden met u op een rijtje kan leggen, samen naar geschikt werk zoeken en antwoord geven op al uw vragen.

Op deze bladzijde van de rijksoverheid kunt u zelf zien hoe voordelig het is voor de werkgever én voor uzelf om weer aan het (aangepaste) werk te gaan.

UWV Webcare Team

UWV besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van zijn dienstverlening. Bereikbaarheid en toegankelijkheid voor klanten staan daarbij voorop. Als u vragen of problemen heeft, willen wij u op verschillende manieren kunnen helpen. In juli 2010 is UWV daarom gestart met een webcareteam.

Wat is het UWV webcareteam?

Het UWV webcareteam geeft informatie, beantwoordt vragen en lost waar mogelijk individuele problemen op. Hiervoor is het team op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur actief op internet. Denk hierbij aan fora en Twitter. Het webcareteam bestaat uit 4 ervaren medewerkers en een begeleider. Ze hebben ieder hun eigen kennis en ervaring op het gebied van een of meer uitkeringen. Ze reageren altijd namens UWV. Openheid en transparantie zijn hierbij heel belangrijk.

Hoe werkt het UWV webcareteam?

Heeft u op internet een vraag gesteld of een probleem beschreven? En heeft dit met UWV te maken? Dan krijgt u mogelijk een reactie van het UWV webcareteam.
Het team beantwoordt uw vraag bij voorkeur online. Een antwoord kan soms ook andere mensen helpen. Hebben wij meer informatie van u nodig om de vraag te beantwoorden? Dan vraagt het team of u uw telefoonnummer in een privébericht via het forum of Twitter wilt sturen. Een medewerker van het team belt u dan op om u verder te helpen. U kunt het webcareteam geen e-mail sturen.

Heeft u nog vragen?

Het webcareteam kan niet overal op reageren of alle problemen oplossen. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon Werknemers via 0900 – 92 94 (lokaal tarief).
U kunt het UWV webcareteam volgen op Twitter via twitter.com/UWV_Webcare. Volgt u het UWV webcareteam op Twitter? Dan ontvangt u ook de laatste nieuwsberichten vanuwv.nl. 

X