skip to Main Content
Lettergrootte: e e Sitemap Inloggen

Hier vindt u een overzicht van van onze geplande activiteiten.
Indien u vragen heeft of u wilt zich aanmelden voor een activiteit, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Mailen naar brabantzuidoost@msvereniging.nl kan natuurlijk ook!

 

Donderdag 24 mei 2018: MS informatieavond
18:30-21:00 uur | Eindhoven

Na het grote succes van vorig jaar nodigen MS Zorg Nederland (MSZNL) en de MS Vereniging Nederland (MSVN), regio Brabant Zuid-Oost jullie graag uit voor de tweede gezamenlijke MS informatieavond. Deze samenwerking brengt MS gespecialiseerde zorgverleners en mensen die leven met MS dichter tot elkaar. De meest optimale zorg voor mensen met MS en hun naasten is ons gezamenlijke doel.

Donderdag 24 mei 2018
van 18.30 tot 21.00u
Catharina Ziekenhuis (Wintertuin)
Eindhoven

Deze MS informatieavond is toegankelijk voor iedereen, waarbij voor mensen die geen lid zijn van MSVN of MSZNL een bijdrage van 2,50 gevraagd wordt.
Aanmelden vóór 20 mei bij brabantzuidoost@msvereniging.nl of via het contactformulier.

Programma MS informatieavond 24 mei 2018:

  • 18:30     Ontvangst
  • 19:00     Welkom door Koert Linders (MSVN) en Gerald Hengstman (MSZNL)
  • 19:10     Stand van zaken: recente ontwikkelingen in MS behandelingen (Gerald Hengstman)
  • 19:35     Stand van zaken: Voeding en MS m.m.v. Voeding Leeft!
  • 20:00    Pauze
  • 20:15    Controverse: zelfmedicatie bij MS: over vitamines, CBD en wat al niet meer (Gerald Hengstman)
  • 20:40    Q&A rondom stelling: de zorg voor mensen met MS schiet op een aantal punten nog duidelijk tekort. Wij nodigen u uit om actief deel te nemen aan deze gespreksronde. Vooraf vragen of opmerkingen insturen kan ook via brabantzuidoost@msvereniging.nl (moderator Koert Linders)
  • 21:00    Afsluiting

Over de sprekers:
Dr Gerald Hengstman is neuroloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en heeft als bijzonder aandachtsgebied de diagnostiek en behandeling van MS. Hij is mede-oprichter van de landelijke werkgroep MS van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en mede oprichter van MS Zorg Nederland.
Dhr Koert Linders is vrijwilliger bij de MSVN en is ruim 20 jaar bekend met MS.
Spreker Voeding Leeft! volgt.

Over de MS Vereniging Nederland:
De MS Vereniging Nederland (MSVN) is de grootste organisatie voor mensen die leven met MS. De  vereniging ondersteunt, informeert en behartigd de belangen van mensen die leven met MS. Ze geeft daarmee de mensen met MS en hun naasten een stem in de zorg.

Over MS Zorg Nederland:
MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie met als doelstelling dat iedereen met MS in Nederland toegang moet hebben in de eigen regio tot de meest optimale zorg denkbaar, in iedere fase van de ziekte en met zoveel mogelijk behoud van eigen regievoering. MS Zorg Nederland faciliteert de ontwikkeling van optimale zorg en stimuleert en coördineert de vorming van regionale multidisciplinaire netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in MS. www.mszorgnederland.nl

Over Voeding Leeft!
Voeding Leeft ontwikkelt innovatieve leefstijlprogramma’s met impact. Het ‘Anders Eten met MS’ experiment is een initiatief van Voeding Leeft! en MS-Anders. www.voedingleeft.nl

 

Zaterdag 1 september 2018: OntmoetingsBBQ
15.00-18.00 uur | Restaurant Witven, Veldhoven

Jaarlijks organiseren we een bijeenkomst om gezellig met elkaar te eten. Als vereniging weten we hoe belangrijk het is om contact met elkaar te hebben, in een ontspannen omgeving. Onder elkaar. Om nieuwe contacten te leggen en bekenden te ontmoeten. Het delen en verbinden vormt de kern van deze bijeenkomst. Aan tafel komen de verhalen en ervaringen vanzelf; om naar te luisteren of om ze te vertellen. En vooral om samen te genieten van het eten. Kom, alleen of met een naaste, maar kom vooral.

Meld je vóór 15 augustus aan per mail (brabantzuidoost@msvereniging.nl) of via het contactformulier  (eigen bijdrage 10 euro). Voor info kun je ons bellen of mailen.

 

2 oktober en 8 november: Samen Energiek Koken
10.30-13.30 uur | Eindhoven

Samen een energieke maaltijd koken en eten kun je een paar keer per jaar. Je leert over voeding tijdens het koken en eten. Interesse? Op dinsdag 2 oktober en donderdag 8 november 2018 (10.30-13.30u) gaan we samen de keuken in.

Meld je aan per mail (brabantzuidoost@msvereniging.nl) vóór 25 september of 1 november.

 

 

Back To Top
X