Nummber 4: december 2018

Grote verhaleN

8 MS en werk Als afsluiting van ons jaarthema ‘werk’ organiseerden wij eind september een symposium over werken met MS. In 15 korte workshops gaven deskundigen de 160 bezoekers nuttige tips en adviezen.
18 Sandy Moves ‘In 2012 vertelde mijn neuroloog me dat ik de progressieve variant vanMS had. Het gevoel in de rechterhelft van mijn lichaam was verdwenen.Door mijn leefstijl aan te passen, heb ik het voor elkaar gekregen de MontVentoux te beklimmen.’
24 MSweb Partner zijn van iemand met MS valt soms niet mee – zeker als er ook mantelzorg nodig is. Sommige mantelzorgers voelen zich alleen staan en hebben behoefte aan ondersteuningen begrip. Die zoeken en vinden ze onder andere bij lotgenoten.

ArtikeleN

12 MS-collecteVan 19 tot en met 24 november 2018vindt de MS-collecteweek plaats.Voor het eerst lopen ook leden vanMS Vereniging Nederland met de collectebus.
14 Onderzoek: project YAnnebeth Lensinck – geboren in1966 – gaf zich op voor Project Y.De onderzoeksdag viel haar alles mee, mede dankzij de uitstekende begeleiding door het MS-centrumAmsterdam.
28 Tessellhuus 2018‘Wat hebben we het getroffen met het weer. Zon… zon en nog eens zon met temperaturen die soms wat (te) hoog waren. We hebben dan ook een week hoofdzakelijk buiten geleefd.’
32 Duocolumn HannekeHulst en Gijs KooijGepersonaliseerde geneeskunde

Preview Nr. 4, december 2018

Nr. 4, december 2018

Voor leden staat de meest recente editie van het magazine MenSen online. Door op de onderstaande button de klikken en uw lidnummer in te vullen, komt u op de volledige versie van het blad terecht.

Lees MenSen