Het openhartige en inspirerende verslag van een jonge vrouw met MS, op zoek naar hoop, liefde en genezing

Anna Chojnacka is dertig als ze de diagnose MS krijgt. De schok is groot. Ze staat midden in het leven met haar bloeiende bedrijf de 1%CLUB en haar jonge gezin met man en twee kinderen. Na de diagnose ontdekt Anna dat artsen gebonden zijn aan hun protocollen, maar zij wil meer. Ze is ziek, maar voelt zich niet ziek, brengt weinig tijd door in ziekenhuizen, heeft nauwelijks contact met artsen, maar is toch ‘ziek’.

In haar zoektocht naar hoop en acceptatie van haar diagnose leert ze ‘Iceman’ Wim Hof kennen, medisch ‘wonder’ en vooral bekend door zijn kouderecords en de Wim Hof Methode.
Onder Wims leiding volgt Anna extreme trainingen en gaat ze zelfs in februari 2015 in een recordtijd de Kilimanjaro op. Een levensgevaarlijke onderneming die volledig in het teken staat van het manipuleren van het immuunsysteem, zowel fysiek als mentaal.
Wim Hof, geciteerd door Anna Chojnacka in Kilimanjaro als medicijn, over zijn methode:
‘Het is de natuur die mij heeft geleerd om mijn cardiovasculair, mijn immuun- en, mijn zenuw-, cardiovasculair systeem alsook mijn geest onder controle te krijgen. Verder onder controle te krijgen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden! Ik heb dit allemaal geleerd door mezelf bloot te stellen aan de extremen, aan de harde natuur. We moeten als mensheid nog veel leren van de natuur, we zijn met z’n allen uit balans.’

‘Een inspirerend verhaal over kwetsbaarheid en kracht, een aanrader!’ Wim Hof, aka Iceman
Anna Chojnacka (Poznan, 1979) is de oprichter van crowdfunding platform 1%CLUB en is nu directeur van Enginn, een bedrijf dat fysieke werkruimte biedt aan startende en innovatieve
ondernemers. Ze debuteerde in 2013 met De Poolster, over haar jeugd in Polen en Nederland. Ze schreef Kilimanjaro als medicijn na de expeditie in februari 2015. Anna woont met haar man en haar (inmiddels drie) kinderen in Haarlem.

Titelinformatie:9789024567041-kilimanjaro-als-medicijn-l-LQ-f
Anna Chojnacka – Kilimanjaro als medicijn
Paperback | 304 blz. | ISBN 978 90 245 6704 1| € 18,99 | e-book | € 12,99
Verschijndatum: 22 februari 2016
Voor meer informatie, een interviewaanvraag of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jill Top, Marketing & Publiciteit Luitingh-Sijthoff.

Telefoon: 020-5307349, e-mail: jtop@lsamsterdam.nl

www.facebook.com/lsamsterdam | www.twitter.com/lsamsterdam | www.lsamsterdam.nl