Lettergrootte: e e Sitemap

MSwerkloket.nl uitgebreid met informatie voor werkgevers en zorgverleners

MSwerkloket.nl, de site over werken met MS, is uitgebreid met informatie voor werkgevers en zorgverleners. Deze website, die eind 2017 werd gelanceerd, bevatte al veel informatie voor werkende mensen met MS zelf, maar nu kunnen ook werkgevers en zorgverleners specifiek op hen gerichte informatie vinden.

Op het gedeelte voor werkgevers vind je onder andere 10 gouden tips waar werkgevers aan moeten denken als zij iemand met MS in dienst hebben, zoals:

• Informeer jezelf over MS (via de bedrijfsarts of MS-coaches van MS Vereniging Nederland);
  • Compenseer beperkingen door MS. Iemand kan na de diagnose nog jaren aan het werk blijven;
  • Stel prioriteiten en houd een gematigd tempo aan om werkbelasting te minimaliseren

En nog veel meer.

In het gedeelte voor zorgverleners worden richtlijnen en tools gedeeld om de behandeling af te stemmen op werken met MS. Wat kun je als zorgverlener betekenen voor je patiënt in relatie tot aan het werk blijven? Zo worden tips gegeven voor neurologen, en tips voor MS-verpleegkundigen.

10 gouden tips voor werkgevers

1. Communiceer open
  2. Informeer jezelf over MS (via de bedrijfsarts of MS-coaches van MS Vereniging Nederland)
  3. Compenseer beperkingen door MS. Iemand kan na de diagnose nog jaren aan het werk