Ga naar hoofdinhoud

De MS-telefoon biedt ervaringskennis en een luisterend oor aan iedereen die belt met vragen rondom MS. Zo helpen wij bellers een stukje verder op weg bij praktische én emotionele problemen.

De MS-telefoon draait geheel op ervaringsdeskundige vrijwilligers die professioneel getraind zijn. De MS-telefoon is een dienstverlening van de MS Vereniging.

Momenteel heeft het team van de MS-telefoon ruimte voor een nieuwe vrijwilliger.

Wie zoeken wij?
Iemand die één keer per week van 10.30 uur tot 14.00 uur een telefoondienst kan doen. Dit kan gewoon vanuit huis. Jij bent iemand met MS of je bent nauw betrokken bij een MS-patiënt en je vindt het een uitdaging om te blijven leren!

Wij hebben vier keer per jaar intervisie, zowel online als fysiek in Utrecht. We verwachten dat je hierbij bent. Verder ben je twee keer per jaar aanwezig bij een meerdaagse training in het midden van het land.

Verder is het belangrijk dat je je eigen acceptatieproces hebt doorgemaakt, zodat je in staat bent anderen hierbij te ondersteunen. Je wilt op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in MS-land en je bent telefonisch vaardig. Verder beschik je over inlevingsvermogen en ben je in staat om kritisch naar jezelf te kijken.

Wij bieden:
Een gezellig, hecht en ervaren team waar je in komt te werken. Voordat je ‘echt’ start krijg je een gedegen interne opleiding die je theorie biedt maar vooral praktisch gericht is. Je gaat vrijwilligerswerk doen dat van directe betekenis is voor mensen met MS. Het bieden van een helpende hand via de telefoon geeft voldoening!  Je krijgt eens per kwartaal onkostenvergoeding en kilometers die gemaakt zijn voor een training of intervisie kan je declareren.

Herken je je in het bovenstaande en ben je enthousiast geworden?
Schrijf dan een kort CV (met motivatie, achtergrond en/of ervaring) en mail dit naar de secretaris: mstelefoon@msvereniging.nl. Ook voor meer informatie kun je naar bovenstaand adres mailen, of kijk op www.msvereniging.nl

Bel de MS-telefoon

Back To Top