Hieronder vind je de meest recente edities van het verenigingsmagazine MenSen in digitale vorm, zodat je het ook online kunt lezen. Alle leden krijgen dit magazine gratis toegestuurd.

Nummer 1: januari 2018

grote verhaleN

8 MS en werk
Werken met MS is niet altijd even makkelijk. Je bent soms moe of er is onbegrip bij je collega’s. Toch is het belangrijk om te blijven werken zolang het kan, want werk geeft voldoening en energie.
16 VerSlag MS SeSSionS Praag
‘Schat aan kennis en inspiratie’
22 MSweb
‘Wat kan een pgb voor jou betekenen?’
34 VerSlag eCTriMS
‘Een boeiend en hoopgevend congres’

artikeleN
12 MS en CogniTie
De komende maanden vinden overal in het land lezingen over Cognitie plaats, georganiseerd door MS Vereniging Nederland en het MS Centrum van VUmc. U bent van harte welkom!
14 belangenbeHarTiging Aandacht voor stamceltherapie. Petitie met bijna 50.000 handtekeningen aangeboden aan Tweede Kamer
28 regionieuwS Handboogschieten in regio Brabant Zuidoost. Het vinden van een activiteit die toegankelijk is voor mensen
met MS, is vaak een uitdaging. Handboogschieten blijkt een sport
die veel mogelijkheden biedt.

Lees MenSen

Nummer 2: april 2018

Grote verhaleN
8 Fampyra
Fampyra uit het basispakket? Niet als het aan ons ligt. Half maart besloot minister Bruno Bruins Fampyra niet te vergoeden via het basispakket zorgverzekering. Wij sprongen in de bres. Een reconstructie.
14 MS en werk
Het digitale MS-werkloket is een feit. Werken met MS, kan dat? Een vraag die mensen met MS én werkgevers bezighoudt. Ons antwoord is: ja, meestal wel! Met de website en onze MS-coaches ondersteunen we mensen met MS en hun werkgevers.
24 MSweb
E-health: digitale hulp bij zorg. Een containerbegrip voor aller-hande digitale toepassingen en elektronische hulpmiddelen voor de zorg. Wat hebben mensen met MS aan e-health?
34 Voeding
Gezond eten heeft effect op MS. De relatie is complex en wetenschappelijk bewijs is helaas beperkt, maar toch zijn er veel aanwijzingen dat gezonde voeding een positief effect kan hebben op MS.

ArtikeleN
18 Bewegen: Zitvolleybal
‘Gá sporten! Bewegen is goed voor je, het geeft energie’. Interview met zitvolleybalster Anne Raben.
22 Arena Moves
Zondag 8 juli is de derde editie van ArenA MoveS. Kom in beweging voor een MS-vrije wereld!

Lees MenSen