Skip to content

Grote verhalen

Psychosociale klachten
Psychosociale klachten komen geregeld voor bij mensen met MS. Hoe kun je deze problemen herkennen en wat kun je doen om ze te verminderen? 10 tips bij psychosociale klachten.

Behandelprotocol voor NMO(SD)
Een paar honderd Nederlanders hebben NMO(SD). Een auto-immuunziekte die veel lijkt op een ernstige vorm van MS. Drie daarin gespecialiseerde neurologen hebben een plan gemaakt waarmee die ziekte enigszins te bestrijden is.

Regionieuws
Regio Utrecht organiseerde het eerste uitje sinds anderhalf jaar en trok met 52 mensen met MS en hun begeleiders naar Dierenpark Amersfoort. In Flevoland zijn Iwan en Dianta bezig de regio opnieuw op te starten. Zij stellen zich voor.

Artikelen

Veerkracht en leefstijl
Psychologen Jorien en Marli bewonderen de veerkracht van mensen met MS. Gecombineerd met een gezonde, bewuste leefstijl kan dat kwaliteit van leven toevoegen, aldus de psychologen in wier benadering mensen met MS altijd centraal staan.

‘Mijn wereld stond op zijn kop’
Acht maanden geleden kreeg Dave (39) de diagnose MS nadat hij al langere tijd klachten had. De diagnose kwam als een donderslag bij heldere hemel. Paniek! Gelukkig waren daar de deskundigen van het MS Loket.

Kind als mantelzorger
De 12-jarige Tobias kookt, wast, doet boodschappen en helpt zijn moeder bij het aan- en uitkleden. En zijn huiswerk? Dat doet ‘ie ook nog. Alleen voor hem zelf blijft geen vrije minuut over. De dag van kinderen die mantelzorgen bestaat uit steunen.

Preview Nummer 3. Augustus 2021


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top