skip to Main Content

Grote verhalen

8 Werken met MS in de zorg

Biny Vos heeft RRMS en is fulltime manager in een revalidatiecentrum. In maart van dit jaar richtte zij samen met twee andere managers in drie dagen tijd een speciale COVID-afdeling in.

18 Lid in Beeld: Matt Arts en de Onbeperkte Elfstedentocht

Op 23 september vertrok Matt Arts vol goede moed naar de start van de Onbeperkte Elfstedentocht. In vijf dagen legde Matt met zijn handbike de hele afstand van 214 af. Een prestatie van formaat.

26 Blaas- en darmproblemen bij MS

Ruim de helft van de mensen met MS heeft blaasklachten. Veel patiënten weten niet dat er veel mogelijkheden zijn om de blaasfunctie te versterken. Daarmee kunnen ook eventuele problemen met de stoelgang of seksuele problematiek verbeterd worden.

Artikelen

12 Nationaal MS Onderzoek

Medio 2019 vulden ruim 1.000 mensen met MS de vragenlijsten van het Nationaal MS Onderzoek in. Uit de resultaten blijkt dat mensen met progressieve vormen van MS weinig MS-remmende medicatie gebruiken.

14 MS en cognitie

Veel mensen met MS ervaren problemen met hun geheugen, concentratie en het plannen en organiseren van taken. Om deze groep beter te helpen is Cognitienetwerk MS opgericht.

24 MiSsie Jong

Girija heeft sinds 2011 de diagnose MS maar weigerde jarenlang gas terug te nemen. Eigenwijs als zij is voelde zij zich onbegrepen door haar omgeving. Kort geleden ontdekte zij MiSsie Jong en nu weet ze dat ze niet meer alleen is.

30 Duocolumn MS Zorg Nederland

‘Een goede routekaart voor je eigen weg, een absolute must!’, aldus Hengstman en Nanda Felderhof van MS Zorg Nederland.

32 Leefstijl: interview vitaliteitsdeskundigen

In het kader van ons jaarthema leefstijl interviewden wij twee vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen. Hun motto: BRAVO (bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning)

Preview Nummer 3. September 2020


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top
X