skip to Main Content

Grote verhalen

8 Leefstijl: boost je immuunsysteem met voeding

Begin juni gaf diëtiste Marian Noordam een online presentatie over voeding. Vanwege de grote belangstelling en de vele vragen na afloop, lanceren wij een nieuwe telefoondienst: de Voedingslijn.

16 Corona en MS: verklein je risico

Als je MS hebt, loop je niet meer risico op het krijgen van corona of een ernstiger verloop van de ziekte. Een slechte conditie is wel een risicofactor. Als je ernstig beperkt bent, loop je dus wel meer risico. Wees ook extra voorzichtig als je ouder bent.

32 Hoe hou je je werk vol

Een groot aantal mensen met MS stopt vroegtijdig met werken. Met de juiste begeleiding en goede samenwerking tussen jou, je werkgever en zorgverleners is het echter mogelijk om langdurig aan het werk te blijven met MS.

Artikelen

14 In memoriam Nora Holtrust

Op 26 juni overleed Nora Holtrust, oprichtster en hoofdredacteur van MSweb. Vanaf het moment dat Nora de diagnose PPMS kreeg, spande zij zich in om mensen met MS via internet sneller en beter te informeren.

20 Ronald Giphart over zijn moeder met MS

25 jaar geleden overleed de moeder van schrijver Ronald Giphart, politica Wijnie Jabaaij. Reden voor Giphart om een boekje aan haar leven en ideeën te wijden.

26 MisSie Jong

Ashley Kolster kreeg in een half jaar tijd de diagnose coeliakie en MS. Door corona kon zij nog niet starten met medicatie. Na twee prednisonkuren is zij hormonaal totaal in disbalans.

36 MS en fysiotherapie

‘Ik hoef niet te kunnen wat mijn buurman doet, het hoeft niet zo snel als mijn buurvrouw, maar dat wat ik kán, wíl ik ook nog’

Preview Nummer 3. September 2020


ReadSpeaker Bekijk preview in volledig scherm
Back To Top
X